biden-zelensi1.jpg
Președintele Statelor Unite al Americii, Joe Biden, se află într-o vizită la Kiev. Liderul american a fost văzut de către presă alături de președintele ucrainean Volodâmâr Zelenski. Ulterior, informația a fost confirmată și de Zelenski.

„Joe Biden, bun venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este o dovadă extrem de importantă de sprijin pentru toți ucrainenii”, a scris Zelenski pe pagina sa de Telegram.

Potrivit presei din Ucraina, Biden a venit la Catedrala Mihailovskii din Kiev pentru a comemora militarii ucraineni uciși în război. În acel moment, la Kiev a fost anunțată o alertă aeriană. Președinții au fost filmați de un martor ocular.

Vizita liderului american la Kiev este prima sa vizită în Ucraina de la începutul războiului din 24 februarie 2022. Vizita lui Biden nu fusese anunțată anterior.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md