Santa-2.jpg

Artistul și sculptorul indian, Sudarsan Pattnaik, a creat o figură uriașă a lui Moș Crăciun din nisip și roșii, pe plaja Gopalpur din Odisha. Informația a fost distribuită pe un portal de știri din India, indianexpress.com.

Instalația uriașă, de 27 de metri în înălțime, a adus duminică veselia Crăciunului în Odisha, în timp ce oamenii s-au adunat pe plajă pentru a o vedea.


Sursă foto: Twitter/sudarsansand

Artistul a susținut că lucrarea sa, care cântărește 1,5 tone și are o lățime de 60 de metri, este cea mai mare sculptură a lui Moș Crăciun, creată din roșii și nisip, din lume. Potrivit sculptorului, acesta a realizat opera de artă cu ajutorul a 15 dintre studenții săi.

„Am stabilit recorduri și mai devreme, în timpul Crăciunului, creând cel mai mare Moș Crăciun cu ajutorul mai multor mijloace. De data aceasta, am folosit nisip și roșii”, a declarat ulterior Pattnaik, în vârstă de 45 de ani.

Artistul de renume internațional a realizat de-a lungul anilor sculpturi din nisip bazate pe o varietate de teme, fiind distins cu Padma Shri în 2014 pentru contribuția sa imensă la artă.

Preluat de la: diez.md