FotoJet-2021-09-09T110410.485.jpg
Șapte zile, sute de emoții, 25 de muzicieni și 2 000 de km parcurși prin țară pentru a comunica prin muzică. Mai jos vă lăsăm să vizualizați retrospectiva expediției „La La Play” din acest an.

Așadar, cum am menționat mai sus, timp de șapte zile, 25 de muzicieni au parcurs peste 2 000 de km în 15 destinații din țară oferind celor 2 500 de spectatori 1 000 de minute de muzică live. Aceasta sunt cifrele reprezentative a expediției „La La Play 2021”, desfășurată în perioada 15-22 august de Moldovan National Youth Orchestra cu susținerea Kaufland Moldova.

Timp de șapte zile, 25 de muzicieni au parcurs peste 2 000 de km.

Cea de-a cincea ediție a expediției „La La Play” s-a ghidat după fraza „Revino la ceea ce iubești” prin care și-a propus să readucă publicului bucuria de a asculta muzică Live și de a socializa în cadrul evenimentelor culturale. Totodată, peste 50 000 de spectatori online au avut posibilitatea să fie alături de acești tineri talentați prin intermediul platformei Privesc.eu.

<!–

–> <!–

–>

„Dacă noi reușim să-i facem pe oameni să plece acasă fericiți, atunci scopul nostru este atins”

„Mă încearcă un amalgam de emoții pozitive, pentru că marele meu noroc este să le pot dărui oamenilor emoții prin muzică. În cele șapte zile de expediție am întâlnit zeci de oameni frumoși de la Nord la Sud, de la Est la Vest, cărora le-am adus zâmbete, emoții și muzică bună. Și dacă noi reușim să-i facem pe oameni să plece acasă fericiți, atunci scopul nostru este atins”, subliniază Andriano Marian, fondatorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei

Pe lângă scopul de a susține tinerii talentați și de a încuraja turismul în țară, expediția din acest an a adus în vizor subiecte ce țin de protecția mediului, sustenabilitate și reducerea consumului de plastic, iar ultima zi a fost dedicată aniversării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova.

„Șapte zile intense în care am reușit să colectăm doar emoții”

„Cu mesajul «Revino acasă» ne-am propus în cadrul expediției din acest an să readucem zâmbetele și speranța pe fețele oamenilor. Pe lângă susținerea tinerilor talente, în acest an am adus în discuție subiecte ce vizează protecția mediului, reducerea consumului de plastic, susținerea micilor producători și promovarea businessului de familie. Au fost șapte zile intense în care am reușit să colectăm doar emoții pozitive fiind fermi convinși că implicarea face diferența”, a menționat Anna- Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România și Republica Moldova.

Retrospectiva expediției „La La Play”

#Ziua 1 – Startul expediției a fost dat la Bonjour Café, cei care au creat o insulă pariziană în inima Chișinăului.

# Ziua 2 – La inițiativa Kaufland Moldova, tinerii din cadrul Moldovan National Youth Orchestra au participat la o acțiune de salubrizare într-o zonă de agremenet din orașul Strășeni. Ulterior, au urmat surprize  muzicale pentru angajații a două companii din cadrul Zonei Economice Libere  Ungheni și anume la Fabrica de textile „Alpha Omega Confexim” și Fabrica Vinicolă „Ungheni Vin”. Seara s-a încheiat cu un concert minunat în parcarea magazinului Kaufland Ungheni.

# Ziua 3 – Orchestra a început ziua cu „Girl from Ipanema” în via de la Mircești, după care a urmat o experiență muzicală la o stație radio din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Ulterior, echipa „La La Play” a adus muzica bună chiar în mijlocul unei livezi de mere din satul Grozasca. Aceștia au oferit o mână de ajutor la culesul roadei, iar la final s-au delectat alături de muncitori la un picnic în sânul naturii. Tradițional, seara s-a încheiat cu un concert în parcarea magazinului Kaufland Comrat.

# Ziua 4 – După ce i-au mulțumit Annei Statova de la Gagauz Sofrasi din satul Congaz pentru ospitalitate și primirea călduroasă, echipa „La La Play” a adus muzica bună pentru copiii și bătrânii din categoriile defavorizate de la un centru social din același sat. Un flashmob muzical a fost organizat și la Direcția Situații Excepționale din or. Comrat. În premieră, Moldovan National Youth Orchstra alături de Kaufland Moldova au organizat un „Concert fără pereche” la Digital Park.

# Vizita la Muzeul Donici, lansarea terasei vinăriei Agrici, vizita în beciurile de la Mileștii Mici și admirarea celui mai frumos apus văzut în Moldova la Tronciu Wines sunt doar câteva locații unde echipa „La La Play” a adus muzica de calitate. Expediția s-a încheiat în cadrul unui concert inedit dedicat celor 30 de ani de Independență a Republicii Moldova în scuarul Teatrul Gastronomic.

Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Instagram Moldovan National Youth Orchestra.

 

Preluat de la: diez.md