tornado.jpg

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o tornadă și mai multe furtuni puternice au traversat statul Mississippi. Cel puțin 25 de persoane din această regiune și o persoană din Alabama au murit, relatează Reuters.

Potrivit lui Nicholas Price, meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie din Jackson, Mississippi, tornada a rămas la sol timp de aproximativ o oră și a avut o traiectorie de distrugere de aproximativ 274 de kilometri.

Rolling Fork, un oraș de circa 1 900 de locuitori din vestul statului Mississippi, este cel mai afectat și aproape că a dispărut în urma tornadei. Cele mai multe dintre clădirile publice din orașul Rolling Fork au fost deteriorate sau distruse.

Președintele SUA, Joe Biden, a emis astăzi, 26 martie, o declarație de urgență pentru Mississippi, punând la dispoziție fonduri federale pentru comitatele Carroll, Humphreys, Monroe și Sharkey, zonele cele mai afectate.

Aproximativ 26 000 de consumatori au rămas fără curent electric în Mississippi, Alabama și Tennessee din cauza furtunii. Potrivit CNN, peste 20 de milioane de persoane din sudul și vestul mijlociul al SUA riscă să se confrunte și astăzi cu furtuni puternice.

Preluat de la: diez.md