IMG_1455.jpg
Valeria Condrea, o tânără în vârstă de 29 de ani, originară din Chișinău, a întors toate cele patru scaune la „Vocea României” cu piesa „ Blue (Da Ba Dee)”. Valeria locuiește la Paris și activează în domeniul arhitecturii. În adolescență a cântat doar la câteva evenimentele școlare, iar la „Vocea României” a avut prima sa prestație pe o scenă.

Membrii juriului au rămas impresionați de prestația Valeriei și nu au ezitat să își întoarcă scaunele. Primul care s-a întors a fost solistul trupe „The Motans”, Denis Roabeș, care a fost urmat de echipa formată din Smiley și Theo. Spre final, și-au întors scaunele și ceilalți doi jurați, Irina Rimes și Tudor Chirilă.

„Mie mi s-a părut genial ce ai făcut! Eu sunt fan la acest gen de interpretări în care un artist își arată caracterul, își arată viziunea. Mie mi s-a părut că tu ai distrus piesa asta în cel mai frumos mod, precum cineva ar rupe o floare, petală cu petală, iar eu îmi pun dorința. Ai fost extraordinară, ai strălucit. (…) Ai tot ca să câștigi un concurs cum este Vocea României”, a spus Denis Roabeș.

De asemenea, și Smiley a comentat prestația Valeriei: „Am stat cu urechile ciulite, să văd unde se duce demență asta pe care ai făcut-o tu.”

În cele din urmă, Valeria Condrea a ales să plece în echipa lui Tudor Chirilă.


La edițiile trecute, un tânăr de 18 ani din Moldova a întors toate cele patru scaune cu piesa „Jealous”, iar o altă tânără din Moldova a reușit să întoarcă toate cele patru scaune cu piesa „Rabdă inimă”.

Acesta al X-lea sezon al concursului „Vocea României”. În această ediție, în componența juriului se află și două persoane originare din Republica Moldova: Irina Rimes și Denis Roabeș (The Motans).

Vocea României este o emisiune de talente din România. A avut premiera pe 27 septembrie 2011 la postul Pro TV. Fiind bazată pe competiția muzicală The Voice of Holland, emisiunea a fost creată de producătorul de televiziune neerlandez John de Mol și face parte din franciza internațională The Voice. Conceptul constă în găsirea de interpreți talentați cu vârste de cel puțin 16 ani, începându-se printr-o etapă de audiții publice. Câștigătorul este determinat prin votul publicului care se realizează prin mesaje text și apeluri telefonice la numere special alocate fiecărui concurent. Începând din sezonul 6, telespectatorii pot vota și prin intermediul aplicației emisiunii, având posibilitatea de a acorda câte un vot online gratuit în fiecare rundă de vot.

Premiul cel mare constă în suma de 100 000 de euro, obținută prin sponsorul Telekom (anterior Cosmote), și un contract cu Universal Records. Până în momentul actual, au fost desemnați nouă câștigători: Ștefan Stan, Julie Mayaya, Mihai Chițu, Tiberiu Albu, Cristina Bălan, Teodora Buciu, Ana Munteanu, Bogdan Ioan și Dragoș Moldovan.

Preluat de la: diez.md