arnold-milla.jpeg
Artiștii în postproducție de la un studio din Chișinău au lucrat la efectele speciale dintr-un spot publicitar care anunță lansarea versiunii de iarnă a jocului World of Tanks.

Echipa care a lucrat la videoclipse numește Gecko VFX și a publicat, acum câteva zile, pe rețelele sociale, o filmare în care descrie procesul de muncă la efectele speciale „până” și „după”. World of Tanks este un joc popular în toată lumea, lansat pe piață în august 2010.

Videoclipul poate fi vizionat mai jos.

HOPS 2023 | VFX breakdown by Gecko from GECKO VFX on Vimeo.

Acest videoclip nu este singura lucrare de export a serviciilor de postproducție din Moldova. Artiști din țara noastră colaborează cu branduri cu renume la nivel mondial, un alt exemplu fiind Max Maevschi și Mass FX Media, care au lucrat la efectele speciale din filmul The Social Dilemma. Filmul a luat două trofee Primetime Emmy. Vedeți aici materialul #diez.

Videoclipul în întregime cu Arnold Schwarzenegger și Milla Jovovich, la care a lucrat echipa din Moldova Gecko VFX, îl puteți vedea mai jos.

Conform estimărilor, la ziua de azi, industriile creative din Republica Moldova numără 5 500 de companii cu 42 700 de angajați specializați în design, publicitate, media digitală, arhitectură, muzică, cinematografie, teatru, animație, edituri de cărți, gaming, realitate virtuală şi augmentată (VR/AR). Vânzările din exportul serviciilor industriei creative locale au crescut cu 23 % – de la 700 de milioane de dolari în anul 2020 la 900 de milioane de dolari în 2021.

Start-upurile cu idei inovatoare în domeniul createch, artiștii VR, AR și XR, precum și creatorii de aplicații au șansa de a-și scala ideea de afacere cu ajutorul unui grant în valoare de 5 000 de dolari din partea Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Înregistrările sunt gratuite, deschise până pe 19 februarie prin completarea acestui formular.

Preluat de la: diez.md