Netflix.jpg
Potrivit regizorului John Madden, thrillerele psihologice se concentrează pe poveste, pe dezvoltarea personajului și a conflictului moral. Spre deosebire de filmele horror, care atrag prin suspans și momente de șoc, ele sunt despre stări emoționale, despre tulburări mintale și în mare parte se joacă cu mintea ta, având un sfârșit neașteptat.

Am pregătit o listă cu thrillere psihologice pe care le poți găsi pe Netflix. Disclaimer: unele filme conțin momente ce pot afecta emoțional.

Split (2016)

Un film fascinant care te ține în priză până în ultimul moment. Acesta ne povestește despre un bărbat cu personalități multiple, diagnosticat cu o tulburare mintală. El a răpit trei fete pe care le ține în captivitate. Cele trei trebuie să găsească o cale de scăpare până a se întâlni cu ultima și cea mai periculoasă personalitate a eroului.

În rolurile principale sunt James McAvoy, Anya Taylor-Joy și Betty Buckley.

Rupt de realitate (2019)

Un thriller psihologic produs de Netflix, care îi are în rolurile principale pe Ray Monroe (jucat de Sam Worthington) și familia lui. Se pare că, în urma unui accident, aceștia au fost nevoiți să meargă de urgență la cel mai apropiat spital din zonă. După ce soția și fiica lui rănită dispar fără urmă din spitalul de urgențe, Ray începe o căutare intensă, convingându-se că spitalul are ceva de ascuns. Sfârșitul este unul neașteptat, iar actorii joacă impecabil.

Platforma (2019)

„Platforma” este un thriller psihologic spaniol. Ideea principală a filmului se bazează pe o platformă cu mâncare care coboară etaj cu etaj și care se oprește pentru o perioadă fixă de timp la fiecare dintre ele. Deținuții deasupra mănâncă pe săturate, lăsându-i pe cei de jos să moară de foame. La începutul fiecărei luni, ei sunt repartizați aleatoriu la un alt etaj. Goreng (jucat de Iván Massagué) se trezește într-o celulă de beton la etajul 48. Și aici începe toată povestea.

The chalk line (2022)

Într-o noapte, un cuplu găsește o fetiță rătăcită. Fata nu părăsește pătratul desenat cu cretă fiind total înfricoșată, dar nimeni nu poate înțelege motivul. După ce încercările de a-i găsi familia au eșuat, medicii au hotărât să se adreseze la eroii principali pentru ca aceștia, luând-o la ei acasă, să încerce să afle de la fetiță cine e și unde se află familia ei. Odată cu apariția ei în casă au început să se întâmple lucruri ciudate.

Femeia de la fereastră (2021)

Un thriller psihologic bazat pe romanul din 2018 cu același nume scris de A.J. Finn (pseudonim). Anna Fox, eroina principală, suferă de agorafobie, motiv pentru care nu își părăsește locuința. Aceasta devine obsedată de noii ei vecini pe care îi spionează de la geamul apartamentului. După ce vede cum are loc o crimă brutală, Anna își începe propria investigație încercând să afle adevărul.

La final, aș vrea să menționez că filmele nu sunt aranjate într-o ordine „de la cel mai bun, la cel mai puțin bun”. Deci, le poți viziona în orice ordine vrei. Vizionare plăcută!

Autoare: Ariana Morari

Preluat de la: diez.md