BeFunky-collage.jpg
Maria Butina, deputată a Dumei de Stat a Federației Ruse, a prezentat publicului larg un smartphone autohton și îl recomandă spre utilizare după ce compania Apple a anunțat că suspendă comerțul cu Federația Rusă din cauza invaziei asupra Ucrainei.

Unboxing-ul l-a publicat pe pagina ei de Facebook pe 2 martie.

În videoclipul publicat, deputata spune: „Compania Apple a anunțat că își suspendă activitatea comercială în Rusia. Acest lucru nu e atât de grav. Eu acum țin în mână un smartphone autohton AYYA T1. Acest telefon poate fi folosit pentru convorbiri cu cei mai apropiați oameni. El are o tehnologie unică în lume. Utilizatorul poate deconecta simultan atât camera foto, cât și microfonul”.

Aceasta dezlipește pelicula de pe ecran și exclamă: „Ascultați acest sunet, îl ador!”.

AYYA T1 are instalat sistemul operațional rus Aurora. „Aici nu e niciun Google, niciun Apple, totul e al nostru, autohton. Apropo, acest telefon îl puteți cumpăra în magazine la doar 15 000 de ruble. Da, da, ruble! Acum comparați cu prețurile de la Apple. Sunt sigură că Aurora va pune pe brânci Android-ul.”

Primul lucru pe care l-a făcut când telefonul s-a încărcat a fost să-l sune pe tatăl ei.

Ea a mai spus că acest telefon are o funcție unică în lume, nicăieri nu întâlnești așa ceva. „Telefonul îți asigură confidențialitatea. Are un buton care blochează simultan camera și microfonul.”

La final, deputata a zis: „Fără Google, fără Apple noi vom supraviețui”.

Am găsit pe YouTube un unboxing al acestui model de telefon de la un vlogger rus. Vedem că acest smartphone totuși conține aplicații precum Google Play, Google Chrome, Google Photos sau YouTube, toate iconițele seamănă cu cele de pe Android.

Potrivi MVideo, magazin online rus, caracteristicele acestui telefon sunt următoarele:
# RAM: 4 GB;
# dimensiune ecran: 6,55 inchi, Full HD;
# procesor Mediatek Helio P70;
# memorie internă: 64 GB;
# două camere din spate – de 12 și 5 MP;
# cameră selfie – 13 MP.

Cel mai important, site-ul sus-menționat indică faptul că acest telefon este produs în China și costă 19 000 de ruble.

Sistemul de operare Aurora inițial a fost un produs finlandez, însă Rusia l-a cumpărat integral. Dezavantajul acestui sistem este că magazinul pentru aplicații este sărac, nu sunt jocuri populare. Pentru acest lucru este nevoie ca inginerii ruși să ofere coduri necesare creatorilor de jocuri ca aceștia din urmă să-și poată integra jocurile pe acest sistem nou.

Mai multe detalii despre acest telefon puteți afla în videoclipul de mai jos.

Preluat de la: diez.md