diez-share-facebook.png
Microsoft a anunţat noua actualizare pentru sistemul de operare Windows 10. Aceasta este cea mai recentă actualizare majoră a sistemului de operare şi va putea fi descărcată gratuit începând cu data de 30 aprilie. 

Ce aduce nou update-ul:

Funcţia Timeline ajută utilizatorii să găsească mai uşor fişierele importante din dispozitivele lor. Aceasta îi ajută pe utilizatori să se „întoarcă în timp” pentru a găsi fişierele dorite, indiferent dacă le-au accesat în ziua respectivă sau cu una sau mai multe săptămâni în urmă. În plus, Timeline permite utilizatorilor să reia proiectele începute în Microsoft Edge sau Office 365 pe dispozitivul iOS sau Android, atunci când revin la un PC care rulează Windows 10, scrie adevărul.

Spre exemplu, dacă vei căuta un produs într-un magazin online de pe telefon, poţi finaliza achiziţia atunci când te întorci la calculator sau poţi relua lucrul la un document de pe un dispozitiv mobil început pe drumul spre birou, atunci când ajungi la birou în faţa calculatorului.

Funcţia Focus Assist îţi permite să laşi deoparte distracţia la locul de muncă.

În prezent, majoritatea utilizatorilor petrec 3-6 ore zilnic în faţa ecranelor diverselor dispozitive. O mare parte din acest timp este petrecut pe social media, unde fluxul constant de informaţii din surse multiple  îngreunează concentrarea. În multe privinţe, atenţia utilizatorului este distrasă, determinându-l să caute permanent informaţii, distrăgându-l însă de la ceea ce este important.

Actualizarea introduce funcţia Focus Assist pentru a ajuta utilizatorii să îşi păstreze concentrarea. Focus Assist se poate activa oricând utilizatorul doreşte să îndeplinească sarcini fără ca atenţia să îi fie distrasă de social media, de exemplu, sau de alte notificări.

Această funcţie poate fi programată să pornească automat în anumite momente din timpul zilei când vrei să lucrezi în linişte. La final, vei primi un rezumat al noutăţilor apărute între timp, fie notificări, e-mailuri sau actualizări. De asemenea, funcţia Focus Assist poate fi configurată pentru a oferi prioritate şi a nu bloca e-mailurile sau apelurile de la anumite persoane.

Îmbunătăţiri pentru Microsoft Edge

În plus, actualizările pentru Microsoft Edge te ajută să te concentrezi mai bine atunci când navighează pe Internet. Dacă într-una din filele browser-ului există un fişier audio sau video deschis, aceasta afişează o pictogramă audio, care poate fi accesată pentru a dezactiva şi activa sunetul provenit din acea filă. În plus, cărţile, fişierele PDF şi paginile din Reading View vor putea fi afişate în mod fullscreen.

De asemenea, vei putea salva direct în browser adresa, modul de plată şi alte informaţii, în siguranţă, cu opţiunea de completare automată a formularelor de plată online.

Comenzi vocale

Unul din modurile de introducere a datelor disponibil prin actualizarea Windows 10 este funcţia Dictation. Aceasta îţi facilitează luarea de notiţe sau scrierea unei lucrări şi îţi vei putea folosi doar vocea.  Plasând cursorul în orice câmp de text, în Windows 10 sau într-o aplicaţie, trebuie să apeşi tastele Win+H şi să încapi să vorbeşti.

Preluat de la: diez.md