Suedia2.jpg

Loreen este câștigătoarea Eurovision 2023. Tânăra din Suedia a interpretat piesa Tattoo. Aceasta a obținut un total de 583 de puncte. Loreen este o cântăreață și compozitoare suedeză.

Reprezentând Suedia, ea a câștigat Eurovision Song Contest 2012 cu lucrarea ei Euphoria, care a ajuns în fruntea topurilor în numeroase țări europene.

Republica Moldova a luat 96 de puncte. Anul acesta, Eurovision Song Contest 2023 a avut loc la Liverpool, Marea Britanie.


Regatul Unit a organizat concursul din anul acesta în numele câștigătorilor din anul 2022, Ucraina. Finala Eurovision a avut loc la M&S Bank Arena din Liverpool, sâmbătă, 13 mai. Acesta este primul Eurovision Song Contest care a avut loc în Marea Britanie după 25 de ani. Competiția este alcătuită din două semifinale și marea finală, toate acestea fiind transmise în direct.

Pe 9 mai, a avut loc prima semifinală a concursului muzical Eurovision 2023. Republica Moldova a evoluat alături de alte 14 țări, printre care Serbia, Portugalia, Croația și Israel.

Pe 11 mai, publicul a urmărit cea de a doua semifinală a concursului muzical Eurovision 2023. A evoluat și România, alături de alte 15 țări, printre care Armenia, Belgia, Albania și Georgia. 10 țări au reușit să se califice în marea finală.

Preluat de la: diez.md