bafta_award.jpg
Musicalul hollywoodian plin de strălucire „La La Land” se va lupta cu drama britanică de un realism crud „I, Daniel Blake” pentru cel mai important premiu al Academiei britanice de film de duminică, menționează Agerpres.

„La La Land”, o poveste de dragoste fantezistă între o actriță aspirantă și un cântăreț de jazz, conduce cu 11 nominalizări la premiile BAFTA, după ce a obținut numai puțin de 14 și la Oscaruri.

Producția americană va merge umăr la umăr cu filmul lui Ken Loach, care este abordare curajoasă a vieții în sistemul de asistență socială din Marea Britanie, pentru premiul BAFTA pentru cel mai bun film, după ce aceasta a câștigat mult râvnitul Palme d’Or la festivalul de film de la Cannes.

Tot la categoria cel mai bun film sunt nominalizate producția „Arrival”, drama „Manchester By The Sea” și „Moonlight”. Filmul SF filosofic „Arrival” și thrillerul noir al lui Tom Ford „Nocturnal Animals” au primit amândouă câte nouă nominalizări la premiile BAFTA, iar „Manchester by the Sea” are șase.

La rândul lor „I, Daniel Blake”, „Fantastic Beasts And Where To Find Them”, „Hacksaw Ridge” și „Lion” vor concura la câte cinci categorii.

Preluat de la: Diez.md