1497286715539.jpg

Victor este un tânăr care şi-a conturat identitatea jonglând. Mingile şi popicele l-au făcut cunoscut nu numai în Moldova, ci şi peste hotarele ţării. În prezent, Victor se poate lăuda cu participarea la peste 60 de evenimente, după care, în aprilie, a luat 4 de „Da” la concursul „Românii au Talent”. Astăzi, Victor ne povesteşte despre parcursul său în lumea jonglorilor.

Pasiunea lui Victor a început pe când avea 6 ani şi privea show-ul de talente „Минута Славы”. Acolo a văzut pentru prima oară un participant care jongla. La 10 ani a întâlnit un artist care i-a arătat cum poţi face trucuri cu 3 mingi, ceea ce l-a impresionat pe Victor.

„Primele mele mingi au fost baloane umplute cu orez”, ne zice Victor, care a ănvățat să jongleze și privind videouri tematice pe YouTube.

Pe parcurs a întâlnit şi nenumărate dificultăţi, prima fiind pierderea motivaţiei, deoarece nu-i reuşeau trucurile dorite. Acum, cea mai grea parte sunt prestaţiile pe scenă.

„Primul factor e lumina puternică de pe unele scene, care mă face să văd foarte rău mingile, iar al doilea e scena în sine, pe care o prefer sa fie din lemn, dacă va cădea o minge, să nu strice nimic sau să nu sară înapoi.”

Victor a fost demotivat și de faptul că mulți prieteni și cunoscuți nu-i luau în serios activitate.

„Au existat persoane care încercau să mă descurajeze şi care nu credeau în evoluţia mea. Însă acum, dupa prestaţia de la „Românii au Talent” reacţia tuturor este pozitivă, nu am întâlnit pe nimeni să mă demotiveze. Am o familie, un grup de prieteni şi peste 6000 susţinători pe facebook, care cred în mine şi mereu mă încurajează”.

În viitorul său, Victor nu se vede jonglor, activitatea fiind doar un hobby. Tânărul are în plan câteva concursuri internaţionale şi îşi doreşte să transmită unui grup de doritori abilităţile sale.

„Dacă din jonglare ar ieşi mult mai mulţi bani, aş jongla toata viaţa.”

Pe viitorii artişti Victor îi îndeamnă să încerce să se auto-instrucreze, iar cei care îşi doresc să atingă rezultatele tânărului sunt invitaţi la orele sale de jonglare, care vor începe pe 20 iunie.

Victor ne-a demonstrat că din vise şi dorinţe copilareşti se pot dezvolta adevărate talente cu multă perseverenţă şi răbdare!

Preluat de la: Zugo.md