1497288516050.jpg

Tradiţia populară se va împleti cu prezentul pe data de 18 iunie. Sub genericul „Covorul tradiţional – parte a tezaurului UNESCO” se vor reuni meşteşugarii din toate colţurile ţării la un eveniment basarabean.

Gazda petrecerii va fi Complexul de Meşteşuguri Populare „Arta Rustică” din localitatea Clişova Nouă, raionul Orhei. Începând cu ora 11:00, vizitatorii vor avea parte de expoziţii, ateliere de creaţie şi degustări ale bucătăriei tradiţionale. Printre activităţile principale ale zilei sunt:

– Expoziţia de covoare (vor fi expuse atât obiecte din tapiseria nouă cât şi veche, care datează din perioada interbelică)

– Vânzări ale meşteşugurilor tradiţionale (lucrări din lemn, ceramică, pânză, broderii etc.)

– Atelierul de creaţie „Şcoala micilor meşteşugari”

– Şezători acompaniate de ansambluri folclorice

– Vizitarea muzeului local al textilelor

– Expunerea bucatelor din bucătăria tradiţională.

Scopul evenimentului este promovarea covorului tradiţional ca un simbol al indentităţii naţionale. De realizarea acestuia se va ocupa Complexul „Arta Rustică”, care include Muzeul istorico-etnografic local, centrul didactico-metodic şi de instruire a copiilor şi adulţilor şi întrepinderea meşteşugărească „Rusticart”.

Intrarea la eveniment este liberă şi necesită numai buna dispoziţie! Pentru detalii, accesează pagina de facebook a evenimentului.

 

Preluat de la: Zugo.md