m-4.jpg
În India a fost dezvelită cea mai mare statuie din lume. Aceasta a costat autoritățile indiene aproximativ 430 de milioane de dolari. Monumentul are 182 de metri înălțime și îl reprezintă pe liderul independenței Sardar Vallabhbhai Patel.

Monumentul a fost ridicat de către autoritățile din statul Gujart Narenda Modi, iar premierul, care a asistat la ceremonia de dezvelire, susține că statuia va fi o atracție turistică majoră. Nu de aceeași părere sunt și localnicii, care consideră că este o risipă de bani publici, care ar fi putut fi mai bine folosiți.

Edificiul cântărește 67.000 de tone și poate rezista la cutremure foarte puternice și alte fenomene naturale. Peste 2.000 de oameni au muncit neîncetat pentru ridicarea statuii, la acest lucru contribuind și muncitori din China, scrie BBC.

În cadrul ceremoniei de dezvelire, mai multe avioane ale forțelor armate indiene au aruncat flori din aer pe statuia gândită de sculptorul indian Ram V. Sutar.

Potrivit relatărilor de la fața locului, mii de polițiști au fost detașați în zonă pentru a împiedica producerea de incidente, având în vedere că oamenii sunt nemulțumiți de edificiu.

Statuia uriașă din India este mai mare cu aproximativ 54 de metri față de statuia lui Buddha de la Templul Primăverii din China, monument care a deținut anterior titlul de „cea mai mare statuie din lume”.

Pe următorul loc se află o altă construcție religioasă din Japonia – 120 de metri -, apoi Statuia Libertății din New York (SUA) – 93 de metri – și statuia lui Iisus, din Rio de Janeiro (Brazilia) – 38 de metri.

m

Photo Credit: BBC

Preluat de la: diez.md