zapada-romanania.jpg

În România a căzut prima ninsoare din această toamnă la o altitudine de 2 000 de metri. Stratul de zăpadă de patru centimetri a căzut în Munții Făgăraș, pe Transfăgărășan și în zona turistică Bâlea Lac, scrie agerpres.ro.

Cei de la Cabana „Bâlea Lac” au postat pe pagina lor de Facebook mesajul: „Toamnă în casă, iarnă afară”. Accesul la Bâlea Lac se poate face atât pe Transfăgărăşan, cât şi cu telecabina.

„Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tonă şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm, iar temperaturile de azi dimineaţă au coborât sub minus 3 grade. Îi rugăm pe şoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în această perioadă să fie pregătiţi pentru a conduce în condiţii de iarnă”, au anunţat reprezentanţii societăţii de drumuri care administrează Transfăgărăşanul.

Conform Serviciului Hidrometeorologic din Republica Moldova, în săptămâna curentă ne așteaptă cer înnorat și precipitații sub formă de ploaie în toată țara.

Preluat de la: diez.md