Giga_Berlin_Engineering_Desktop.jpg
Tesla Giga Shanghai din China este în prezent cea mai mare fabrică de mașini electrice din lume, având în vedere volumul de producție. Aceasta produce suficiente mașini pentru a depăși cantitatea de 50 000 de vânzări/export de Model 3/Model Y Made-in-China (MIC) – în noiembrie, octombrie și septembrie.

O astfel de cantitate de 50 000 de mașini exportate pe lună necesită o rată de producție de mai puțin de un minut per mașină, informează insideevs.com.

Primul videoclip include un segment de 10 minute și un segment de cinci minute cu modelul Y care părăsește atelierul. Drive Tesla susține că pe parcursul segmentului de 10 minute au fost finalizate 16 mașini noi, ceea ce ar însemna că, în medie, este nevoie de 38 de secunde pentru asamblarea unei mașini.

În următorul segment de cinci minute au fost finalizate șapte mașini, ceea ce ar însemna că o mașină a fost asamblată în circa 44 de secunde.

O nouă uzină Tesla Giga Berlin, aproape finalizată din Grünheide, Germania, va fi gata să producă o mașină nouă la fiecare 45 de secunde. Producția de serie a modelului Y fabricat în Germania ar trebui să înceapă la începutul anului 2022.

Preluat de la: diez.md