diez-share-facebook.png
​Google a prezentat la o conferință un experiment care arată că asistentul său vocal poate suna și poate purta conversații simple cu oameni obișnuiți, pentru a rezolva mici lucruri, precum programări la tuns sau rezervări la restaurant. Asistentul vocal Google, prezent pe sute de milioane de telefoane, a fost îmbunătățit și este gata să te ajute în orice lucru.

Google spune că ar vrea ca asistentul vocal să poarte discuții cu oameni reali și să se poată și înțelege cu ei. Sundar Pichai, șeful companiei, a făcut o demonstrație cu două înregistrări: una în care asistentul făcea programare la coafor și alta în care rezerva o masă la restaurant.

Pentru a părea cât mai real, asistentul imită și interjecții verbale și mici „dregeri” ale vocii sau ezitări.

Tehnologia este numită Duplex de Google și este gândită să ajute utilizatorii, scăpându-i de mici sarcini de care ar putea uita. În plus, va fi utilă pentru ca utilizatorii să poată lua legătură cu mici business-uri care nu au sistem de rezervări online.

Interacțiunea pare naturală și datorită avansului în tehnologiile de recunoaștere automată a vorbirii și de sinteză text-to-speech.

Experimentul va fi extins în următoarele săptămâni. Inițail, softul va fi folosit pentru a suna la diverse business-uri pentru a confirma ce program au de sărbători, iar informațiile vor fi folosite pentru a updata profilul afișat pe Google Maps.

Preluat de la: diez.md