Mercedes-AMG-Project-One-with-Zetsche-and-Hamilton.jpg
Mercedes-AMG tocmai a dezvăluit cea mai sinistră bestie pe care compania a construit-o vreodată: Mercedes-AMG Project One. Mașina a urcat pe scenă la Salonul Auto de la Frankfurt, fiind condusă de un șofer care o merită cu adevărat: triplul campion mondial din Formula 1, Lewis Hamilton.

Designul ultra agresiv ascunde un motor V6 turbo de 1.6 litri și două motoare electrice combinate cu un sistem de recuperare a energiei. Sunt detalii care vor aduce bestiei aproximativ 1.000 de cai putere, 750 fiind asigurați de motorul pe combustie, informează missauto.ro.

Autoblog.md scrie că, renumitul Concern Daimler sărbătoreşte, cu mare fast, la Salonul Auto de la Frankfurt cei 50 de ani pe care îi împlineşte în acest an subdiviziunea Mercedes-AMG. Anume în oraşul german a fost organizată premiera hipercarului despre care s-a vorbit şi s-au ţinut în secret detalii în ultimii doi ani.

Prin urmare, avem în faţa nostră o maşină de serie, omologată pentru circulaţia pe drumurile publice şi dotată cu un motor V6 Turbo de 1.6 litri care a fost folosit pe monopostul Mercedes W06 Hybrid în anul 2015 în Formula 1! Propulsorul a fost modificat pentru a putea fi alimentat cu benzină cu cifră octanică 98 şi pentru a putea rezista celor 11.000 de rpm pe minut, care au fost coborâte de la 15.000 de rpm. Durata de viaţă a motorului este de 50.000 de kilometri, după care acesta va trebuie să fie reparat sau înlocuit complet în dependenţă de situaţie.

1

Ca şi pe un monopost din Formula 1, pe motorul alimentat cu benzină au fost montate două electromotoare. Primul produce 122 de CP şi ajută la funcţionarea turbo compresorului (care în teorie se poate roti până la 100.000 de rpm!), iar al doilea este instalat pe arborele cotit al propulsorului şi generează 163 de CP. Acesta din urmă mai poate recupera energia cinetică la frânare şi o transformă în energie electrică care ajută benzinarul la acceleraţii rapide. Cutia de viteze este una originală, robotizată, cu opt trepte, un singur ambreiaj şi cu un comutator hidraulic al rapoartelor.

Puterea totală a unităţii de propulsie hibride depăşeşte 1.000 de CP şi poate fi folosită toată doar dacă acumulatorii sunt reîncărcaţi complet. Dezvoltatorii promit că răspunsul la apăsarea pedalei de acceleraţie este mult mai bun decât cel care este oferit într-o maşină cu motor V8 natural aspirat. Caracteristicile tehnice şi dinamice nu sunt complete, însă Mercedes promite că noua sa creaţie face 0-200 de km/h în mai puţin de 6 secunde (comparativ, un Bugatti Chiron face exerciţiul în 6.5 secunde!). Viteza maximă depăşeşte 350 de km/h.

Designul exterior al lui Project One a fost proiectat pentru a beneficia de o eficienţă aerodinamică maximă şi de o greutate redusă. Până şi logourile companiei sunt desenate pe caroserie. Există însă şi elemente active: la viteze mari splitterul de pe bara de protecţie faţă se mişcă înainte, nişte guri de aerisire de deschis pe aripi, iar eleronul activ îşi arată prezenţa. Neoficial se crede că greutatea totală nu depăşeşte 1.300 de kilograme.

Câte ceva despre interior. Acolo domină fibra de carbon şi Alcantara. Există două scaune cu profil sportiv, un volan asemănător cu cel din monoposturile F1 (cu turometru luminos şi setări ale regimurilor electronice) care mai are un airbag şi butoane de control a sistemului multimedia. Cel din spatele volanului va vedea în faţa sa trei ecrane: un panou de bord digital, un sistem multimedia şi unul care înlocuieşte oglinda retrovizoare (pe care mai pot fi afişate şi alte informaţii). Mai există un sistem de climatizare, iar geamurile pot fi acţionate electric.

Neoficial se cunoaşte că vor fi construite 275 de exemplare, fiecare având un preţ de minim 2.7 milioane de euro şi toate ar fi fost deja vândute. Dacă este acest lucru adevărat, urmează să aflăm pe parcurs.

 

Preluat de la: diez.md