106419630-1583161467293nasa-coronavirus-map-1.jpg
Poluarea atmosferică cu dioxid de azot (NO2), un gaz emis de autovehicule, centrale electrice şi fabrici a scăzut cu 40 % deasupra oraşelor din China în contextul restricţiilor temporare instituite pentru a opri epidemia de coronavirus, potrivit unei animaţii din satelit.

Cel mai recent set de imagini publicate de Agenţia Spaţială Europeană oferă o panoramă a impactului asupra poluării din China după ce autorităţile le-au impus cetăţenilor să rămână în locuinţe şi au închis fabricile în ianuarie şi până când activitatea a fost reluată, în martie.

 

Potrivit agenţiei spaţiale, Serviciul de Monitorizare Atmosferică Copernicus a constatat totodată o reducere a nivelului de particule fine în suspensie – un factor important de poluare – în februarie 2020 în comparaţie cu ultimii trei ani. Studiile au arătat că particulele în suspensie au scăzut cu circa 20-30 % în numeroase regiuni din China.

De asemenea, această tendință de minimizare a smogului a fost surprinsă și în Italia.

Mai jos puteți vedea cum a evoluat tendința de minimizare a poluării aerului deasupra unor țări care au respectat restricțiile anunțate din cauza coronavirusului.

 

Preluat de la: diez.md