My-Post-11-1.jpg
Fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi i-a expediat o scrisoare publică lui Elon Musk, fondatorul SpaceX, în care îi propune ca Moldova să fie inclusă în proiectul de pregătire a profesioniștilor pentru transportarea oamenilor pe Marte.

Mesajul a fost publicat pe canalul de YouTube a fostului deputat moldovean. În video putem observa fotografii din propria copilărie, în care el apare alături de soțul Valentinei Tereșkova, prima femeie care a zburat în spațiu. De asemenea, apare și ex-președintele țării Petru Lucinschi, alături de cosmonautul Iurii Gagarin. Fostul deputat i-a povestit lui Elon Musk despre Moldova și a menționat că moldovenii au pus bazele celebrei companii Paramount Pictures și că în țara noastră erau produse alimente pentru cosmonauții sovietici.

„Vrem să oferim participarea noastră la extinderea programului de explorare a spațiului și a Marte, deoarece programul dvs. are nevoie de astfel de oameni multinaționali și toleranți ca ai noștri”, spune Lucinschi.

„Știu că acest mesaj sună ciudat, dar dacă stai să te gândești, întreaga națiune a moldovenilor îți propune să lansezi un program educațional global pentru antrenamentul personalului profesionist pe teritoriul țării noastre. Pentru a implementa acest proiect, este necesară crearea unui nou ecosistem într-o țară selectată separat – cum ar fi în Moldova. Aici am putea aduce și antrena cei mai talentați și înțelepți oameni din întreaga lume, care ulterior, bazându-se pe experiența de sute de ani a umanității, vor dezvolta un prototip al celui mai eficient model de management al unui nou sistem social, eficiența căruia am putea-o testa în țara noastră. Noi, moldovenii, suntem pregătiți să ne alăturăm Programului SpaceX, pentru a antrena noi manageri new space, precum și a testa cele mai bune modele în țara noastră”, se menționează în scrisoarea fostului deputat.

<!–

–> <!–

–>

Totodată, Chiril Lucinschi a mai solicitat lui Elon Musk să îi ofere un răspuns publica la această scrisoare.

„Sunt convins de succes, sunt convins că putem atrage cei mai talentați vizionari și pe cei care vor cu adevărat să schimbe lumea, fiecare în domeniul său. Hai să verificăm dacă am dreptate, ce spui? Tot ce trebuie să faci este să răspunzi public la această scrisoare și să vedem câți oameni din toată lumea vor susține ideea”, a menționat Chiril Lucinschi.

Space Exploration Technologies Corporation, cunoscută ca SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic, fondată ca o companie pornind de la zero de către co-fondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk.


Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost reţinut, pe 25 mai 2017, în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta, împreună cu trei reprezentanţi ai unui agent economic, sunt bănuiţi de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari celor trei entităţi bancare.

În perioada 2012-2014, mai multe companii off-shore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanţă, au transferat companiei nerezidente IPA International Project Agency, cu conturi deschise în Liechtenstein 440 000 de dolari. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceştia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la BEM, Unibank şi Banca Socială prin intermediul unor off-shoruri.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în 2013, compania Toast Delux SRL, benefeciar al căreia este fostul deputat, ar fi beneficiat de la Unibank de un alt credit, fără gaj, în valoare de 5 000 000 de lei. Ulterior, mijloacele financiare au fost convertite şi transferate prin intermediul unui grup de companii către o companie nerezidentă. În final, 401 650 de dolari ajung pe conturile Rouseau Alliance LP care, la rândul ei, transferă aceşti bani către Banca de Economii, având ca scop cesionarea creditelor neperformante.

Preluat de la: diez.md