http3A2F2Fa.amz_.mshcdn.com2Fwp-content2Fuploads2F20142F102FHalloween-cards10.jpg
Pe 31 octombrie, toată lumea marchează Halloweenul. Această sărbătoare devine tot mai populară în rândul tinerilor. Pentru a pătrunde în atmosfera „înfricoșătoare” a sărbătorii oamenii îmbracă diferite costume neobișnuite, își amenajează casa într-un stil infernal, iar cireașa de pe tort sunt ritualurile de chemare a duhurilor.

Aceste ritualuri funcționează doar în ziua sau noaptea de 31 octombrie.

#Ritual pentru sănătate, bani și dragoste

Pentru primul ritual veți avea nevoie de 7 mandarine pe care le puneți în formă de cerc pe o farfurie de cristal și șapte monede. Tutorialul acestei magii îl puteți vedea mai jos.

#„Întâlniți-vă” cu strămoșii la cimitir

În ziua de 31 octombrie, pe pământ se reîntorc cei dragi nouă, plecați în lumea de dincolo. Onorați-vă strămoșii în noaptea de Halloween, vizitați un cimitir, construiți un altar specific, pomeniți-i în rugăciuni și dăruiți mâncare și băutură. Halloweenul este un fel de sâmbătă morților pe scară globală. Un altar poate fi o simplă masă pe care adunați fotografii vechi, tot felul de obiecte care vă amintesc de cei decedați, flori de sezon, fructe, apă proaspătă, vin roșu, tămâie și lumânări albe. Aprindeți lumânările și rostiți-le numele. Mulțumiți-le că au grijă de voi de acolo de dincolo și pur și simplu așteptați să vedeți ce se întâmplă. Se spune că gândurile și imaginile aleatoare care vă vin în minte sunt mesaje de dincolo. Notați-le într-un jurnal și încercați să le descifrați a doua zi.

#Cum va arăta viitorul soț

#Ritual pentru împăcare

Ai nevoie de: 3 dantele (una roșie, una verde și altă roz). Atât roz, cât și roșu simbolizează dragoste, pasiune și romantism, în timp ce verde este culoarea prosperității. Fă o fundă în jurul celor trei bucăți de panglică și pune-o la fereastră, în lumina lunii.

O formă tradițională scoțiană de prevedere a viitorului soț al unei tinere fete este curățarea unui măr dintr-o singură tăietură, urmată de aruncarea cojii lungi peste umăr. Se crede că acea coajă va cădea în forma primei litere a numelui viitorului soț.

Femeilor nemăritate li se spune că dacă stau într-o cameră întunecată și se uită în oglindă în noaptea de Halloween, vor vedea chipul viitorului soț. În schimb, dacă sunt sortite să moară înainte de cununie, va apărea un craniu.

Totodată, în contextul Halloweenului vă prezentăm o listă cu superstiții

#Dacă o fată necăsătorită punea în noaptea de Halloween sub pernă o floare de rozmarin și un bănuț de argint, își visa sortitul;

#Dacă se întâmpla ca, în noaptea de Halloween, să auzi pași sau zgomote în spate, nu trebuia să te întorci fiindcă se spunea că este un spirit venit de pe lumea cealaltă pentru a te lua cu el;

#Dacă în noaptea de Halloween se întâmpla să-ți zboare vreun liliac prin casă se spunea că în aceea casă sunt spirite rele;

#Dacă în noaptea de Halloween vedeai un păianjen prin casă înseamna că spiritul unei persoane dragi te veghea;

#Persoanele care sunt născute în noaptea de Halloween au menirea de a vedea și de a comunica cu spiritele.

Preluat de la: diez.md