113753_fto.jpg
Echipa opozantului rus Aleksei Navalnâi a publicat o nouă investigație despre iahtul „Șeherezada„ de 140 de metri care ar fi deținut de președintele rus Vladimir Putin. Costul acestuia se ridică la 700 de milioane de dolari.

„Șeherezada” este unul dintre cele mai mari iahturi din lume și a fost construit în 2020. Acum, potrivit echipei lui Navalnâi, iahtul se află în portul de pe litoral Marina di Carrara din regiunea italiană Toscana. Potrivit site-ului SuperYachtFan, iahtul costă 700 de milioane de dolari.

Proprietarul  real al iahtului este necunoscut. Documentele indică o companie offshore din Insulele Marshall. „Șeherezada” a rămas singurul dintre cele 14 iahturi de peste 140 de metri lungime al cărui proprietar nu a fost dezvăluit public.

Echipa lui Navalnâi nu a putut găsi probe directe care ar demonstra că Vladimir Putin este proprietarul real al iahtului. În același timp, colegii lui Navalnâi consideră că au găsit „cea mai bună dovadă” că iahtul îi aparține cu adevărat lui Putin. Aceștia au intrat în posesia unui document în care este prezentată lista echipajului care are grijă de „Șeherezada”. Majoritatea dintre lucrători sunt membrii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSO), agenția care este în primul rând responsabilă de protejarea președintelui rus.

La final de investigație, echipa lui Navalnâi a solicitat arestarea iahtului.

Vă invităm să urmăriți investigația de mai jos.

Preluat de la: diez.md