Design-fara-titlu-14.jpg
Potrivit unui comunicat emis de Kremlin, două drone ucrainene fără pilot ar fi încercat să atace Kremlinul. Partea rusă a declarat că își rezervă dreptul de a lua măsuri de răzbunare, acuzând Kievul că ar fi avut drept scop asasinarea lui Vladimir Putin.

„În această seară, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse. Două vehicule aeriene fără pilot au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de serviciile militare și speciale cu utilizarea sistemelor de război radar, vehiculele au fost scoase din funcțiune. Ca urmare a căderii lor și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului, nu au existat victime sau pagube materiale.

Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și o tentativă asupra președintelui, desfășurată în ajunul Zilei Victoriei, al Paradei de 9 mai la care este planificată și prezența oaspeților străini. În urma acestui act terorist, președintele nu a fost rănit. Programul de lucru nu s-a schimbat, continuă ca de obicei. Partea rusă își rezervă dreptul de a lua măsuri de răzbunare”, a declarat Kremlinul într-un comunicat.

Secretarul de presă al lui Volodâmâr Zelenski a declarat că Ucraina nu e implicată în atacul asupra Kremlinului.

„Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului, dar, așa cum a afirmat în repetate rânduri președintele Zelenski, Ucraina direcționează toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii, și nu pentru a ataca pe alții”, au declarat autoritățile de la Kiev.

Preluat de la: diez.md