p01nwxzs.jpg
Începând cu anul 2002, anual, la 8 august, este celebrată Ziua internaţională a pisicii. Această zi a fost stabilită de către Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW) şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor. Scopul aceste zile este de a creşte gradului de conştientizare a oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora.

Așadar, de Ziua internațională a pisicii, echipa #diez ți-a pregătit șapte filme care le au ca protagoniste aceste feline drăgălașe.

#1. Garfield

Garfield prezintă povestea unui motan roșcat care încearcă să își trăiască viața perfectă, plină de lenevind și mâncând lasagna. Pentru că trăiește cu Jon Arbuckle și cățelul Odie, Garfield crede că lumea se învârte în jurul lui și a dorinței sale de a trăi confortabil.

#2. Keanu

Viața lui Rell (Jordan Peele) este dată peste cap când la ușa lui apare o pisicuță, pe care o adoptă și îi dă numele Keanu. Însă după câteva zile, Keanu este răpit de persoane necunoscute, iar Rell, împreună cu vărul său, Clarence (Keegan-Michael Key), pornesc într-o misiune de recuperare a micii feline. Se întâmplă însă ca pisicuța să ajungă în posesia unui gangster periculos, care nu plănuiește să înapoieze animalul gratuit.

#3. Pisici și Câini

Filmul prezintă unul din cele mai vechi războaie de pe planetă: cel între câini și pisici. Acum, însă conflictul se poartă la un alt nivel: cel al spionajului și al tehnologiei moderne. Este un film haios, potrivit pentru o seară în familie.

#4. O pisică la Paris (Une vie de chat)

Dino este o pisică cu o viață dublă. Ziua este animalul de companie al lui Zoe, o fetiță a cărei mamă, este polițistă, iar noaptea lucrează cu un hoț. Totul se schimbă atunci când Dino îi aduce lui Zoe o brățară care partenerul mamei lui Zoe descoperă că a fost furată.

#5. Kedi – film documentar cu pisici

Kedi (din turcă – pisică) este un documentar care prezintă viața pisicilor din Istanbul, capitala Turciei, locul în care felinele duc o viață libertină. Documentarul urmărește viața câtorva pisici și relațiile lor complicate cu oamenii din Istanbul.

#6. O pisică de stradă pe nume Bob

Filmul este bazat pe cartea bestseller cu același nume și prezintă povestea unui bărbat pe nume James Bowen, care se luptă pentru a scăpa de dependența de droguri. Într-o zi, el întâlnește o pisică a străzii, rănită la picior, de care se atașează și căreia îi pune numele Bob. 

#7. Nouă vieți

Este un film în care protagonistul, simțindu-se vinovat că petrece prea mult timp la birou decât cu familia sa, decide să-i ia fiicei sale cadoul pe care aceasta și-l dorea de câțiva ani – o pisică.

Presat de timp, ajunge la singurul magazin de animale deschis și cumpără de acolo o pisică mai puțin obișnuită. În drum spre petrecerea fiicei sale are un accident și, când își vine în fire, se trezește prins în corpul pisicii pe care a cumpărat-o.

Preluat de la: diez.md