diez-share-facebook.png
Această listă este pentru acei dintre noi care chiar dacă eu trecut de perioada copilăriei, încă mai au chef să râdă la o porție bună de desene animate. Cavaleria.ro a făcut o astfel de listă pentru zilele de weekend sau serile lenoase în care vrem să ne detașăm de la probleme și să ne delectăm cu umor. Toate, în limba engleză.

# Rick and Morty

O comedie SF la limita absurdului, sub marca eternă Cartoon Network, în care cele două personaje centrale adesea divergente găsesc noi și noi moduri de a-și complica reciproc existența. De pildă, într-un episod, Rick Sanchez, de meserie savant nebun, decide că rasa umană trebuie stârpită și construiește o bombă care să rezolve problema definitiv. Mărinimia îl împinge totuși să-și salveze camaradul, pe nepotul său Morty Smith, căruia îi oferă și misiunea de a repopula Terra cu ajutorul unicei femei trecute pe lista de grațieri. Evident, finalul e dincolo de orice așteptări. Dacă-ți plac dialogurile absurde la cadență înaltă, purtate în engleză, ăsta-i un serial pentru tine.

# Adventure Time

Tot pentru Cartoon Network a fost produsă și această serie, sub semnătura Pendleton Ward. Personajele principale sunt Finn și Jake, un băiat oareșcare dintr-o societate post-apocaliptică, respectiv un câine cu puteri magice, capabil să se transforme în orice-i vrea caninul. Situațiile la limita logicii în care protagoniștii nimeresc fac tot umorul acestui film, al cărui ritm e și ceva mai relaxat.

# Cyadine and Happiness

Este o serie care pare continuarea firească a spiritului nouăzecist reprezentat de Two Stupid Dogs sau de IM Weasel și care amintește ca abordare grafică de personajele 2D ale celebrei producții South Park. Nu e cazul să cauți logică sau consecvență în idei aici, pentru că scurtele filmulețe animate sub acest generic n-au alt scop declarat în afară de caterinca bolnavă, în sfidarea flagrantă a bunului-simț și uneori chiar a corectitudinii politice. Dincolo de orice graniță a rațiunii. Deznodămintele sunt, însă, mereu neașteptate și te fac să râzi cu un râs al naibii de vinovat.

# Simon’s Cat

Autorul filmulețelor minimaliste se numește Simon Tofield și are acasă un cârd întreg de feline. Animația sa te face să descoperi un adevăr adesea ascuns, și anume că relația dintre om și pisica sa nu este întotdeauna idilică. Singurele replici pe care le poți auzi în clipurile cu pisicile englezului Simon sunt oricum niște mieunături dintre cele mai simpatice. Iar felina aia albă care apare cel mai adesea în ele seamănă grav de tot cu motanul meu, de aceeași culoare. Cum, necum, om și necuvântătoare dau mână cu lăbuță și se înțeleg în cele din urmă, nu înainte însă de a-ți smulge și ție măcar un zâmbet. Așa-i cu pisicile.

# Leo and Satan

Cel mai bun prieten al preșcolarului Leo este nimeni altul decât Prințul Tenebrelor, îngerul căzut în dizgrație, păzitorul Gheenei, marele ispititor, acuzatorul păcătoșilor la Judecata de Apoi și călăul sufletelor damnate pentru veșnicie, Purtătorul de Lumină, Steaua Dimineții, Luceafărul. Satan, cu alte cuvinte. Din vorbele înțelepte ale lui Scaraoțchi cel ușor caricaturizat în acest desen animat, puștiul Leo desprinde învățături utile despre viață, școală, oameni în general și despre sine în special. Confesorul și mentorul tânărului Leo nu prea nimerește însă răspunsurile corecte de fiecare dată și se comportă cam bipolar. Dar ce să-i faci? În asta și constă farmecul Diavolului.

Continuarea o găsiți aici. 

Preluat de la: diez.md