169805199_3637146439741084_6486644758492366850_n-1.jpg
Energia regenerabilă a ajuns o necesitate, de aceea este necesar să cunoaștem cât mai multe și să acționăm în acest sens. Drept urmare, a fost lansată verticala PowerTech – un amplu program dedicat start-up-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul energiei regenerabile. Aceasta reprezintă o platformă care conectează diferiți actori din industrie și creează punți de colaborare pentru dezvoltarea inovațiilor. Verticala cuprinde mai multe programe menite să asigure integrarea tehnologiilor în domeniul energiei durabile și este dezvoltată de către proiectul TEKWILL, susținut de USAID și Suedia.

PowerTech reprezintă o platformă care conectează diferiți actori din industrie și creează punți de colaborare pentru dezvoltarea cercetării și inovațiilor. Verticala cuprinde mai multe programe, menite să asigure integrarea tehnologiilor în domeniul energiei durabile, printre care și un laborator creat la Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul proiectului TEKWILL, susținut de USAID și Suedia.

PowerTech Lab

PowerTech Lab este un laborator conceput pentru a oferi un mediu propice pentru dezvoltarea produselor unice și inovatoare în acest domeniu. Laboratorul este dotat cu echipamente avansate și permite atât start-up-urilor, cât și studenților instruirea și testarea în domeniul energiei durabile.

<!–

–> <!–

–>

Moldova Power Accelerator

În cadrul verticalei PowerTech, este organizat și un accelerator dedicat – Moldova Power Accelerator – la care șase start-up-uri autohtone din domeniul tehnologiilor ecologice își vor dezvolta serviciile și produsele. Timp de 10 săptămâni, afacerile nou-lansate vor avea parte de expertiză, mentorat și ghidare din partea experților internaționali de la Centrul de Inovație DEX din Republica Cehă, dar și din partea experților din Republica Moldova, pentru a-și scala afacerea.

Mai multe detalii despre verticala PowerTech puteți citi aici, iar mai jos puteți vedea evenimentul de lansare.

Preluat de la: diez.md