room1.jpg
„Intră și plânge”, le comunică o inscripție vizitatorilor. „Și eu am anxietate”, strălucește o altă notă în roz. Tot aici, există numere de telefoane la care poți apela atunci când te simți prost. Vorbim despre „La Lloreria”, ceea ce înseamnă „Camera Plânsului”. Aceasta a fost deschisă în Spania, iar inițiativa aparține unui tânăr student suedez care locuiește în Madrid.

Camera plânsului se află într-o clădire din centrul Madridului și își propune să înlăture prejudecățile legate de sănătatea mintală. „Este o idee cu adevărat excelentă pentru a arăta problema sănătății mintale. Plânsul este stigmatizat în Spania ca în multe alte țări”, a spus Jon Nelssom, autorul proiectului, transmite reuters.com.

REUTERS/Juan Medina

REUTERS/Juan Medina

REUTERS/Juan Medina

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat despre o acțiune de 100 de milioane de euro pentru asistență mentală, care va include servicii precum o linie de asistență pentru prevenirea suicidului, care va activa de 24/24.

În anul 2019, 3 671 de persoane au murit prin suicid în Spania, aceasta fiind a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauze naturale. Unul din 10 adolescenți a fost diagnosticat cu o afecțiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8 % din populația generală suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale spaniole.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md