maxresdefault-3.jpg
Diego Aspitia şi Sofia Cuggino, logodiţi de un an, trebuiau să se căsătorească pe 26 martie într-o biserică din Argentina şi să sărbătorească evenimentul două zile mai târziu printr-o petrecere la care urmau să participe 400 de invitaţi. Însă starea de izolare totală a populaţiei decretată în ţara lor i-a obligat să îşi oficieze nunta pe internet.

„Căsătoria este unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa unui om. Nu ne-a fost uşor când ni s-a spus că trebuie să renunţăm la ea. Însă am lăsat de-o parte visul nostru […] pentru binele comun”, a declarat Diego în vârstă de 42 de ani.

După ce starea de izolare generală a intrat în vigoare vineri în toată Argentina, ceremonia a avut loc în cele din urmă în ziua următoare pe internet, scrie AGERPRES.

Vecinii mirilor au furnizat aparatura Wi-Fi, întrucât cuplul, recent mutat în noua sa casă, nu avea încă internet. Doi membri ai comunităţii evanghelice de care aparţin tinerii căsătoriţi au oficiat ceremonia prin videoconferinţă, iar cei 400 de invitaţi au asistat la ea conectându-se pe Facebook şi Instagram.

„Nu a existat dansul nupţial, nici masa de nuntă, nu a existat rochia de mireasă, nici tot acel fast, dar căsătoria a avut loc”, a menționat Sofia.

„Vom ţine petrecerea de nuntă ceva mai târziu, căci dorim cu toţii să ne îmbrăţişăm, să râdem, să ne privim în ochi şi să bem un maté cu invitaţii”, a explicat Sofia referindu-se la o băutură argentiniană tradiţională.

Argentina a decretat vineri măsura de izolare generală care va rămâne în vigoare cel puţin până pe 31 martie pentru cei 44 de milioane de locuitori ai săi, în speranţa de a putea să limiteze propagarea noului coronavirus, care a infectat 266 de persoane, potrivit statisticilor oficiale, dintre care patru au decedat.

La noi în țară, parlamentul a aprobat marți, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.

Preluat de la: diez.md