cc-3.jpg
Johann Sebastian Bach s-a născut pe 21 martie. Google îl sărbătorește pe celebru compozitor cu ajutorul unui doodle creat special, cu ajutorul inteligenței artificiale. Special în acest doodle, este faptul că utilizatorii pot, de asemenea, genera armonii în stilul compozițiilor celebrului creator german, Google analizând armoniile a peste 300 de compoziții semnate de Bach. 

Tot ce trebuie să faceți pentru a realiza un duet virtual, este să apăsați pe doodle și apoi să adaugați note pe portativ. Apoi apăsați „Armonizați” și puteți asculta ce a ieșit.

Există mai multe opțiuni și poate fi schimbată și tonalitatea și tempo-ul. Apoi, fișierul generat poate fi descărcat ca și MIDI file și distribuit apoi.

Armonia este relația dintre mai multe note percepute simultan și modul în care aceste relații sunt organizate în timp.

Proiectul arată simultan atât limitările tehnologiei de machine learning, dar și cât de departe a ajuns. Aceste generatoare au o problemă la capitolele structură și coerență și le este greu să egaleze stilul lui Bach, plin de simplitate și expresivitate.

Johann Sebastian Bach a trăit între 1685 și 1750, fiind considerat unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Operele sale sunt apreciate pentru profunzimea intelectuală, stăpânirea mijloacelor tehnice și expresive și pentru frumusețea lor artistică.

Preluat de la: diez.md