diez-share-facebook.png
Ziua Mondială a Mediului este cea mai importantă zi a ONU pentru a încuraja protejarea mediului înconjurător. Marți, 5 iunie, peste 100 de țări din întreaga lume sărbătoresc această zi.

În fiecare an, Ziua Mondială a Mediului are o altă temă de organizare. În 2018 aceasta a fost aleasă „Combaterea poluării cu plastic”, tag-ul sărbătorii fiind #BeatThePlasticPollution.

Gazda Zilei Mediului, de asemenea, variază de la an la an. Se alege țara care ajută la evidențierea provocărilor de mediu cu care se confruntă și care sunt tema principală a evenimentului din anul respectiv. Gazda din acest an este India. Acolo se vor desfășura toate evenimentele oficiale și mișcările coordonate de ONU.

Cu ocazia zilei, India se oferă să curățe peste 100 de locuri turistice de plastic. De asemenea, mișcărilor de curățare se alătură multe grupuri de o importanță mondială, precum Olympic Movement, și celebrități cunoscute.

Organizatorii îi îndeamnă pe toți să participe la eveniment, cel puțin de la distanță, și să nu uite să recicleze nu doar cu ocazia Zilei Mediului, dar la ordinea de zi, încurajați de sloganul „If you can’t reuse it, refuse it.”

Preluat de la: diez.md