1528028042674.jpg

Ai visat vreodată să cumperi o locuință cu o sumă infimă? Dacă da, atunci acum o poți face într-o țară care se află în apropiere, iar pentru a avea cheile în mână ta trebuie să îndeplinești o singură condiție.

Ollolai e un orășel din Italia, situat în regiunea Sardinia, iar municipalitatea de acolo a pus în vânzare case cu un euro. Primăria a declarat public că vinde case abandonate cu doar un euro, în ideea în care dorește repopularea zonei, însă există și o „regulă” care anulează din start prețul prea frumos ca să fie adevărat: cei care cumpără aceste case trebuie să se angajeze formal să le recondiționeze în nu mai mult de trei ani, iar recondiționarea unei asemenea case (n.r. în marea lor majoritate e vorba de case foarte mari) costă aproximativ 25.000 de dolari, potrivit calculelor experților, scrie perfecte.ro.

În ultimele secole, populația din Ollolai a scăzut de la 2200, la aproximativ 1300 și orășelul nu stă bine nici pe partea de nou-născuți: datele arată că în ultimii s-au născut doar câțiva.

,,Aici poți să simți adierea istoriei. Orășelul nostru e unul dintre cele mai frumoase și mai autentice din Sardinia. Anul trecut am decis să punem aceste case în vânzare cu doar un euro și până în acest moment au fost cumpărate trei. De asemenea, mai avem și 100 de persoane interesate de a cumpăra. Câteva dintre acestea sunt din Australia și Rusia”, a spus Efisio Arbau, primarul orașului.

Primarul a mai spus că le recomandă orășelul mai ales celor care vor să scape de aglomerația urbană.

Dincolo de inconvenientul condiției de a recondiționa casa în maxim 3 ani, orășelul Ollolai e unul superb, iar cei care vor da curs invitației primăriei de a se stabili acolo se vor putea bucura de un peisaj superb, departe de trafic și de smogul urban.

 

Preluat de la: zugo.md