eurovision-2019.jpg
Prima semifinală Eurovision Song Contest 2019 s-a încheiat. Publicul din România a aflat primii finaliști ai ediției din acest an în show-ul care a deschis competiția, marți, 14 mai, în direct şi în exclusivitate pe TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional.

La finalul spectacolului, artiști din 10 țări, din totalul celor 17 care au intrat în această semifinală, s-au calificat pentru finala din 18 mai:

#Katerine Duska – Better Love (Grecia)

#ZENA – Like It (Belarus)

#Nevene Božović – Kruna (Serbia)

#Tamta – Replay (Cipru)

#Victor Crone – Storm (Estonia)

#Lake Malawi – Friend Of A Friend (Cehia)

#Kate Miller-Heidke – Zero Gravity (Australia)

#Hatari – Hatrið mun sigra (Islanda)

#Serhat – Say Na Na Na (San Marino)

#Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi (Slovenia)

• Ester Peony, reprezentanta României, concurează în a doua semifinală, joi, 16 mai, în direct la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional

În a doua semifinală li se vor alătura încă zece piese, lista finaliștilor fiind completată de reprezentanții țărilor din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia –calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel.

Tot atunci, românii din Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie şi Italia vor putea susține piesa României în concurs, „On a Sunday”, votând “06” (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe siteul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Piesa va putea fi votată de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+.

Marea Finală va avea loc pe 18 mai, când vom afla câștigătorul ediției din acest an a Eurovision Song Contest.

Preluat de la: diez.md