diez-share-facebook.png
În noul episod despre mituri religioase, Ion Andronache vorbește despre anumite mituri ce țin de înțărcare în post, alăptare în biserică și pe teritoriul bisericii, despre alăptatul înainte de împărtășanie sau despre revenirea la alăptare după înțărcare. Ce zic canoanele Bisericii? Aflați opinia tânărului mai jos.

„Cu aspectul legat de post. Cred că orice preot vă poate confirma că femeile gravide, precum și cele care alăptează sunt scutite de postul alimentar. Nu există nicio regulă bisericească despre când și cum se face înțărcarea. Ar fi aberant să existe. Aceasta nu este o întrebare teologică sau a vieții Bisericii. Iar dacă vreun preot sau vreo persoană mai în vârstă vă sugerează că este interzis să înțărcați copilul în post, ignorați-o!”, sugerează vloggerul.

„Copiii sugari trebuie alăptați la necesitate, atunci când copilul cere. Soția mea alaptând în ograda bisericii sau chiar în biserică, a primit mai multe observații că asta nu este frumos și că este o chestiune intimă între mamă și copil. Însă noi chiar în biserică avem icoana Maicii Domnului ținându-l pe pruncul Hristos în brațe și alaptându-l. Alăptatul nu este un lucru rușinos, ci unul pe cât se poate de firesc”, explică Ion Andronache

„Nici preotul, nici Biserica sau comunitatea nu ar trebui să intervină și să dea sfaturi în procesul de alăptare. Fiecare proces de alăptare este diferit și cu recomandări pot veni doar consultanții specializați în alăptare”, conchide tânărul.

Preluat de la: diez.md