h_54078001.jpg
Actrița americană Angelina Jolie a postat în această noapte pe contul ei de Instagram un videoclip despre punctul de trecere a frontierei Republici Moldova, unde au ajuns mai mulți refugiați ucraineni.

„Peste 50 000 de oameni au fugit din Ucraina în mai puțin de 48 de ore. Colegii mei de la Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați au trimis acest videoclip din Moldova, de la granița cu Ucraina”, a scris actrița pe Instagram.

„Situația de aici este cu totul sfâșietoare. Mii și mii de refugiați ucraineni au ajuns aici în Moldova în ultimele 36 de ore. Aici sunt copii și femei, numărul lor continuă să crească, iar autoritățile moldovene au demonstrat o atitudine impresionantă față de problemele acestor oameni. Au ușurat procedura de intrare în țară. Nu este nevoie de pașaport. Pot intra liber pe teritoriul Moldovei. Populația locală a venit aici să le ofere ajutor refugiaților”, a declarat Roland Schilling, reprezentantul UNHCR Europe.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Angelina Jolie (@angelinajolie)

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md