cahul-.jpg
Ai fost vreodată la Cahul? Se zice că acolo chiar și soarele e mai dulce. Nu putem să confirmăm sau să infirmăm acest lucru, în schimb îți propunem să faci o călătorie virtuală și să admiri frumusețea orașului sudic de la înălțimea unui zbor de pasăre.

Imaginile video au fost surprinse cu drona și au fost publicate pe canalul de YouTube al lui Alexandr Vizit.

Conform autorului, în video poți vedea de la înălțime cum arată orașul, lacul din oraș, sanatoriul Nufărul Alb și Casa de Cultură.

Despre Cahul: este un important oraș în partea de sud-vest a Republicii Moldova, situat la frontiera cu România și la 175 km sud de Chișinău. Localitatea este menționată pentru prima oară în secolul al XVI-lea sub numele de Frumoasa, sub care figurează până în secolul al XIX-lea și, alături de Kahul (numele tătăresc), până la începutul secolului al XX-lea.

Cu peste 30 000 de locuitori (Recensământul General al Populației din 2014), Cahul este centrul administrativ al raionului cu același nume. Este al șaptelea oraș ca mărime din țară (după Chișinău, Bălți, Tiraspol, Tighina, Râbnița și Ungheni) și printre primele după dezvoltarea economică (exceptând localitățile din Stânga Nistrului și municipiul Tighina) și importanța socială.

Orașul Cahul mai este numit și „Capitala de Sud” a Moldovei.

Poate vrei să faci o călătorie la Cahul? Atunci îți sugerăm să vezi acest articol sau pe acesta.

Preluat de la: diez.md