iphone14.jpg
Astăzi, 7 septembrie, Apple a lansat iPhone 14. Noua gama de smartphone-uri va fi disponibilă pentru cumpărători treptat începând cu luna septembrie. Prețurile de start anunțate variază, în funcție de modelul telefonului, între 799 de dolari și 1 099 de dolari.

Noile telefoane au păstrat o mare parte din designul iPhone 13, însă vin cu anumite schimbări. De exemplu, pentru iPhone 14 a fost eliminată necesitatea unei cartele SIM fizice și se va utiliza o cartelă digitală „e-SIM”.

iPhone 14 rămâne cu un ecran de 6,1 inchi, în timp ce iPhone 14 Plus oferă un ecran mare de 6,7 inchi. Potrivit Apple, Modelul 14 Plus are cea mai bună baterie de până acum.

Totodată, Apple promite și schimbări la capitolul calității imaginii, susținând că iPhone 14 are o îmbunătățire asupra calității imaginii în condiții de lumină scăzută cu 49 %, iar „modul de noapte” este de două ori mai rapid față de cele existente până acum. Există, de asemenea, o nouă cameră TrueDepth de 12 megapixeli cu focalizare automată pentru camera din față. Înregistrarea video primește, de asemenea, un nou mod de stabilizare numit Action Mode, care utilizează întregul senzor pentru stabilitatea cardanului.

Printre noutăți se mai enumeră un sistem de răcire mai avansat, un strat ceramic menit să le protejeze de zgârieturi și un consum de energie mai redus cu 12 %.

Prețul modelului standard de iPhone 14 începe de la 799 de dolari, iar pentru iPhone 14 Plus prețul pornește de la 899 de dolari. iPhone 14 Pro va avea un preț de start de 999 de dolari, iar iPhone 14 Pro Max – de la 1 099 de dolari. E de menționat că prețurile de start sunt exact ca cele pentru iPhone 13.

Precomenzile vor începe pe 9 septembrie. Varianta standard va fi livrată pe 16 septembrie, iar varianta Plus, pe 7 octombrie. iPhone 14 va fi disponibil în cinci culori.

E de menționat că în acest an nu a fost lansată nicio versiune mini.

În cadrul lansărilor de astăzi a fost prezentat și un nou model de Apple Watch, denumit Apple Watch Ultra (799 de dolari), dar și Apple Watch Series 8 (399/499 de dolari). Totodată, au fost prezentate actualizări pentru Apple Watch SE (249/299 de dolari).

Urmărește întreaga lansare în videoclipul de mai jos.

Preluat de la: diez.md