moldovasecond.jpg
Televiziunea olandeză a dat startul unei campanii amuzante, publicând un videoclip în care sunt lăudate într-o manieră caricaturală istoria ţării şi facilităţile fiscale oferite de autorităţile din „Ţara lalelor”.

Urmând exemplul olandezilor, televiziunile din mai multe ţări europene s-au înscris în această campanie şi se întreabă la rândul lor „Cine este pe locul al doilea?”, parodiind astfel sloganul „America first” („America pe primul loc”) folosit în mod repetat de Donald Trump în discursul pe care l-a rostit în timpul ceremoniei de învestitură.

Între timp a apărut și o platformă online, denumită Every Second Counts, unde sunt prezentate clipurile realizate de televiziunile din Olanda, Portugalia, Elveţia, Germania, Danemarca, Belgia, Lituania, Maroc, Luxemburg dar și de planeta Marte.

Platforma online poate fi accesată pe site-ul everysecondcounts.eu.

Emisiunea Lumina a făcut versiunea moldovenească a ironiei unde îl menționează atât pe Igor Dodon, Valerian Mânzat sau Toly Druga, faptul că suntem numărul 1 în lume la cel mai mult alcool consumat per capita, dar și faptul că suntem buni la construit pereți.

Video îl vedeți mai jos.

Preluat de la: Diez.md