1486379617982.jpg

Nu vom obosi să tot repetăm că tinerii din Republica Moldova sunt extrem de talentați. Astăzi vă vom povesti despre Alex Litt, fotografa care, prin muncă și talent, a reușit să obțină, la sfârșitul anului 2016, Mențiunea de Onoare în cadrul cunoscutului concurs global de fotografie „Black and White Spider Awards”.

Fotografa de 22 de ani, după ce a participat la concursul Fine Art Photography Awards, ediția 2015-2016, la photo-challenges-urile organizate de proiectele ViewBug și Gurushots, și a organizat ședințe foto pentru comunitatea TopModelGroup MD, a decis să-și încerce norocul la ediția a 11-a a concursului „Black and White Spider Awards”.

Astfel, după ce a fost motivată și de alți cunoscuți din domeniu, a decis să aplice la categoria „Nude”,  poze care, zice Alex – pe numele ei  Alexandra Ghemu -, „atrag atenția datorită naturaleței lor, formelor armonioase și corecte, purității și frumuseții”.

Poza cu care fotografa a reușit să obțină Mențiunea de Onoare are o istorie aparte.

„Probabil, mulți din noi au niște locuri unde sunt ascunse lucruri vechi și nu prea folosite – oriunde, în debara, în pod etc. Anume în unul din aceste locuri a fost descoperit agest geamantan vintage, iar mai târziu – abajurul. Ideea apăru imediat. Din cele necesare pentru poză rămânea de găsit scaunul din lemn și două modele. Am creat schița, am găsit una din modele, care m-a și ajutat cu scaunul. Urma să găsim încă un model, pentru care cerințele erau destul de stricte: păr scurt, parametrii figurii etc. Și aici am avut noroc.

Peste o săptămână deja eram în afara orașului spre locație. Rezultatul a fost unul uimitor. Imaginea coloră captează atenția anume datorită jocului de nuanțe, iar cea alb-negru – cu profunzimea sa. În ambele cazuri domină ideea extraordinară ce constă în rolurile modelelor. Ele reprezintă un „interior” înviat al naturii”, ne spune Alexandra. 

Când a reușit să afle că a luat acest premiu, Alex era extrem de emoționată, mai ales pentru că în momentul în care se anunțau rezultatele în regim on-line, site-ul era atât de vizualizat, încât nu se încărca. Acest lucru se datora faptului că la concurs au participat 7556 de persoane din 71 de țări ale lumii.

„Numele meu a fost primul. E imposibil de redat în cuvinte senzațiile de atunci. E foarte plăcut când lucrarea ta obține un asemenea premiu, țărișoara noastră fusese observată. În rezultat, am obținut premiul Mențiune de Onoare și, cu zâmbetul pe buze, am putut să plec la culcare în acea noapte”, mai povestește, pentru ZUGO, moldoveanca. 

Nouă nu ne rămâne decât să o felicităm pe Alex Litt cu această performanță și să ne mândrim de tinerii talentați care își încearcă norocul la concursuri cu o astfel de rezonanță mondială. Mai multe lucrări ale fotografei le puteți vedea accesând pagina ei de Facebook.

Preluat de la: Zugo.md