Noe.jpg
Astăzi este duminică, Paștele, iar o zi mai bună decât aceasta pentru a viziona un film alături de toată familia cred că nici nu poate fi. În acest sens, noi v-am pregătit o listă cu 10 filme pe care le puteți privi alături cu cei dragi. Odihnă plăcută!

Noe

Filmul este inspirat din mitul Arcei lui Noe și istoria acestui personaj care a construit o corabie imensă la îndemnul lui Dumnezeu, pentru a-și salva familia și animalele terestre de marele potop.

Pelicula a stârnit multe controverse în ceea ce privește relatare biblică a evenimentelor din film. Totuși în abordarea regizorului Aronofsky, Noe apare ca un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, însă este dezamăgit de felul în care oamenii tratează planeta.

Risen

Risen este un film american biblic dramatic din 2016 regizat de Kevin Reynolds și scris de Reynolds și Paul Aiello. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth și Cliff Curtis. Acțiunea filmului are loc după învierea lui Iisus Hristos și prezintă încercările unui ofițer roman de a-i găsi trupul.

Son of God

Son of God sau Fiul Lui Dumnezeu este un film american din 2014 regizat de Christopher Spencer. În acest film este povestită viația lui Isus.

Maria Magdalena

Maria Magdalena este un film de dramă biblică din 2018 despre femeia cu același nume, scris de Helen Edmundson și Philippa Goslett și regizat de Garth Davis. Călătoria spirituală a Mariei o plasează în centrul unei povestiri care o va duce în capitala Ierusalimului, unde trebuie să se confrunte cu realitatea destinului lui Isus.

I Can Only Imagine

I Can Only Imagine este un film biografic creștin american din 2018, regizat de frații Erwin și scris de Alex Cramer, Jon Erwin și Brent McCorkle, bazat pe povestea din spatele cântecului omonim al grupului MercyMe, cel mai bine vândut single creștin din toate timpurile.

Peter Iepuraşul

Peter Iepurașul este adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, despre un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare în grădina de legume a unui fermier.

The Young Messiah

Tânărul Mesia este un film american de dramă biblică din 2016, regizat de Cyrus Nowrasteh și scris de Betsy și Cyrus Nowrasteh, bazat pe romanul Christ the Lord: Out of Egypt de Anne Rice.

Fatima

În Portugalia anului 1917, trei copii au viziuni cu Fecioara Maria și propovăduiesc un mesaj de credință care le pune familiile pe gânduri și înfurie autoritățile. Fatima este un film dramatic bazat pe credință din 2020, regizat de Marco Pontecorvo. Îi joacă pe Joaquim de Almeida, Goran Višnjić, Harvey Keitel, Sônia Braga, Stephanie Gil, Alejandra Howard, Jorge Lamelas și Lúcia Moniz.

Mesia

Un ofițer CIA anchetează un bărbat care inițiază o mișcare spirituală și face probleme în lumea politică. Filmul este poveste fictivă, care nu se bazează pe fapte reale.

Patimile lui Hristos

Acest film face referire la ultimele douăsprezece ore din viața lui Iisus Hristos. În Grădina Ghetsmani, aproape de muntele Măslinilor, Iisus (James Caviezel) e trădat de Iuda Iscarioteanul (Luca Lionello). Condamnat pentru blasfemie, e dus în fața guvernatorului roman Pilat care pune în mâinile mulțimii soarta Mântuitorului. Acesta e dus pe Golgota pentru a fi crucificat.

Preluat de la: diez.md