zdg-1920x1020-c-default.jpeg
Ziarul de Gardă informează că varianta rusă a site-ului a fost blocată în Rusia. Accesul restricționat la pagina de internet a paginii zdg.md, vine după ce la 1 martie Roskomnadzor a somat publicația să șteargă, în termen de o zi, un articol despre cotropirea Ucrainei de către Rusia.

Potrivit Ziarul de Gardă, la 1 martie, Roskomnadzor a cerut operatorilor de internet să blocheze pagina web a Ziarului de Gardă, pentru publicarea unui material în versiunea rusă despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Redacția a primit pe mai multe adrese electronice o somație în care se spune că „La solicitarea Procuraturii Generale a Federației Ruse, din 27 februarie 2022, Serviciul Federal de Supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media, cere restricționarea accesului la articolul „Кто воюет против Украины? «Слідство.Інфо» выяснило, что известно о российских пленных” („Cine luptă împotriva Ucrainei. Slidstvo.info a explicat, ce se știe despre prizonierii ruși” din ,n.r.) pe toate rețelele de telecomunicații, inclusiv în internet” se precizează în anunțul instituției ruse.

Echipa ZdG, menționează că acesta este un articol preluat de la partenerii lor din Ucraina cu care, ZdG are o colaborare de mulți ani.

Redacția ZdG era informată la 1 martie că trebuie să elimine articolul pe parcursul unei zile, urmând de asemenea să informeze autoritatea la o adresă indicată de e-mail, că solicitarea lor a fost satisfăcută. Totodată, potrivit indicațiilor, operatorii de internet ar urma să elimine imediat aceste informații, calificate ca fiind „ilegale”.

AICI vedeți toate detaliile despre somație!

Acum cititorii Ziarului de Gardă pot fi la curent cu informațiile redacției pe canalul lor de Telegram, dat fiind că pagina web nu poate fi accesată.

Preluat de la: diez.md