pixel.png

În urma unui nou studiu s-a descoperit că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient în rândul maimuţelor macac pentru a le proteja de virusul ucigaş. În prezent, principalul obiectiv al cercetătorilor este acela de a dezvolta un vaccin eficient şi sigur pentru a stopa răspândirea SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru COVID-19. În timp ce printre măsurile impuse de autorităţi se numără distanţarea fizică, purtarea măştilor de protecţie şi o igienă corespunzătoare pentru a evita răspândirea virusului, la nivel global numărul cazurilor de infectări este în creştere, motiv pentru care soluţia este aceea a vaccinării în masă.

Tratamentele pentru această boală sunt şi ele la fel de importante, deoarece pot reduce formele severe cu care o persoană se poate confrunta odată ce a fost infectată cu COVID-19. Ca societatea să revină la normal, este nevoie de reducerea numărului de infectări, ceea ce reprezintă o reală provocare mai ales dacă ne bazăm doar pe tratamentul medicamentos.

Din fericire, potrivit autorilor unui nou studiu publicat în jurnalul Frontiers in Pharmacology, datele împărţite şi eforurile echipei de a colabora între instituţiile globale care au estimat timpul de dezvoltare a unui vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 de la 10 sau mai mult de 10 ani, la 12-18 luni.

Recent, un nou vaccin împotriva COVID-19 arată rezultate promiţătoare, demonstrându-şi eficienţa în rândul maimuţelor macac. Cercetarea, care apare în jurnalul Nature, reprezintă un pas important în perfecţionarea vaccinului, pe care cercetătorii îl vor încerca şi în clinci, pe oameni.

<!– Nuntă de groază. Videoclipul miresei surprinde explozia din Beirut. VIDEO–> CITESTE PE EVZ.RO: Nuntă de groază. Videoclipul miresei surprinde explozia…
<!– Se dau SUPER mulți bani de la stat! Cine și în ce condiții poate să-i primească–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Se dau SUPER mulți bani de la stat! Cine și în…

Rezultatele

Cercetătorii de la Centrul Medical din Boston devoltă un nou vaccin în colaborare cu corporaţia farmaceutică Johnson & Johnson. Echipa de cercetare a testat vaccinul pe 52 de maimuţe macac pentru a descoperi potenţialul lui. Vaccinul foloseşte un virus comun pentru răceală pentru a transporta proteinele SARS-CoV-2 în celulele gazdă, unde stimulează un răspuns al sistemului imunitar. Cercetătorii au administrat vaccinul la 32 de maimuţe, iar pentru restul s-a administrat un tratament placebo. La şase săptămâni de la imunizare, echipa de cercetare a expus maimuţele la virusul SARS-CoV-2, iar ca rezultat, maimuţele cărora li s-a administrat tratamentul placebo s-au infectat.

Sursă: Medical News Today

 

Preluat de la: csid.ro