pixel.png

Sezonul vacanţelor face ca mulţi dintre părinţi să-şi petreacă zilele de concediu alături de bebeluşii lor în diferite deplasări. De data aceasta însă, pot fi îngreunate de cele necesare celui mic, de la bagaj, până la mâncare şi jucării. Pentru că se află deja în prima vacanţă alături de băieţelui ei Nicholas, în vârstă de 8 luni, Ela Crăciun a postat pe blogul ei un articol în care le vorbeşte părinţilor despre pregătirile de concediu alături de bebeluşii lor.

“Vreau să demontez unele mituri şi să vă arăt că nu avem nevoie de prea multe bagaje, ci trebuie să ne organizăm foarte bine.

Bagajul cu strictul necesar. Bebeluşii nu au nevoie de o mulţime de produse de curăţare şi îngrijire, mai ales când sunt încă mici, nu se târăsc pe jos, nu merg şi atunci, nu prea au cum să se murdărească. Până pe la un an, bebeluşii nu au nevoie de băi în fiecare zi, aşa că nu vă stresaţi dacă hotelul la care mergeţi nu are cadă, puteţi să-l spălaţi rapid şi în chiuvetă peste care puteţi pune un scutec de finet. Puteţi avea la voi un produs de curăţare, şerveţele umede şi un unguent în caz că apar iritaţiile. Ce aţi mai putea avea la voi: ser fiziologic, scutece, biberon, suzetă.

<!–

Formul de quiz

–>

Când vine vorba de haine, faceţi bagajul pe zile şi nu luaţi prea multe cu voi în ideea de „mai bine să le am acolo”. Eu iau pentru fiecare zi două bluze şi pantaloni. Bineînţeles, ne adaptăm în funcţie de destinaţie şi temperatură”, explică prezentatoarea de televiziune.

Următoarele pe listă sunt jucăriile. Mulţi părinţi sunt tentaţi să ia cât mai multe jucării în vacanţă de teamă că cel mic se va plictisi, însă ei sunt mult mai atraşi de obiecte cu care nu au mai intrat în contact.

”Puteţi să-i luaţi jucăria cu care e obişnuit să doarmă şi încă ceva cu care se poate juca în maşină şi va fi suficient”, menţionează Ela Crăciun.

Întrebaţi ce vă asigură hotelul. ”Foarte multe hoteluri au pătuţuri pentru bebeluşi, aşa că nu trebuie să luaţi de acasă. De asemenea, puteţi să verificaţi şi ce puteţi închiria din zona respectivă. Poate vreţi să mergeţi cu avionul şi nu puteţi lua cu voi căruciorul pe care îl folosiţi de obicei. Cel mai bine e să vă faceţi temele înainte pentru a vă uşura cât mai mult bagajul”, punctează Ela Crăciun.

Mâncarea. ”Dacă încă alăptaţi lucrurile sunt mai simple, iar dacă folosiţi şi formulă sfatul meu ar fi să-l obişnuiţi pe cel mic cu lapte făcut cu apa la temperatura camerei. Pentru cel mic nu se simte nicio diferenţă, însă vouă va va fi mult mai la îndemână, pentru că puteţi pregăti laptele oriunde, fără să depindeţi de o sursă de căldură. Deşi am început diversificarea, atunci când plecăm de acasă, evit să-i dau mâncare din restaurantele la care mergem, pentru că acestea pot avea potenţiator de gust sau prea multă sare. Dacă plecaţi în străinătate, deja lucrurile se complică la acest capitol, pentru că mâncarea specifică ar putea să nu fie pe placul lui şi să conţină ingrediente nepotrivite pentru un bebeluş. Totodată, nu e recomandat ca după ce s-a început diversificarea să trecem o săptămână sau cât durează vacanţa pe lapte sau să-i dăm numai cartof pasat. Pentru astfel de ocazii, avem în bagaj borcănele cu diverse sortimente”, explică prezentatoarea de televiziune.

Încercaţi să nu fiţi maniaci ai curăţeniei. ”Da, e un mediu nou, copilul intră în contact cu alte obiecte decât cele cu care este obişnuit şi pe care le curăţaţi foarte bine atunci când sunteţi acasă. E bine să fim precauţi, dar să nu lăsăm teama şi obsesia de curăţenie să ne strice vacanţă, pentru că, până la urmă, scopul este să ne relaxăm. E ok să dezinfectăm obiectele din cameră cu care cel mic va avea contact permanent şi să-i curăţăm mânuţele periodic, însă nu trebuie să-l punem pe bebeluş într-o bulă”, a scris Ela Crăciun pe blogul ei.

Preluat de la: csid.ro