FotoJet-1-1.jpg
Radu Dumbrava este un pictor din Moldova care activează în acest domeniu de circa zece ani. De curând, el a publicat pe rețelele de socializare nouă sa pictură murală și a căzut de acord să ne relateze povestea din spatele acesteia.

În ceea ce ține de apariția ideii, Radu spune că acest lucru s-a produs cu mult timp în urmă, iar luna îl inspiră prin farmecul ei, etapele sale, lumina sa în diferite perioade, forma, jocul de tonalități pe care le are și structura ei per general.

„Este ceva deosebit. Pentru mine ea este un simbol al luminii în noapte, un ghid în întuneric, iar dacă ar fi să o privim mai metaforic, o consider o speranță în timpurile mai puțin plăcute și o forță care te ajută să depășești momentele de impas. Îți acumulezi forțe și mergi mai departe. Totodată poți și să visezi uitîndu-te la ea”, povestește Radu Dumbrava.

„Ideea a apărut în procesul de lucru, cât căutam ce pot face interesant pentru persoanele care au solicitat serviciile mele de pictură. În proces, a apărut luna și iată că am găsit și persoana potrivită care a fost deschisă pentru o astfel de idee îndrăzneață”, spune pictorul.

Locul pentru lucrare a fost propus de către comandatar, lucrarea fiind amplasată pe unul dintre pereții casei lui și a familiei sale, cu înălțimea de 9 metri, iar din spusele pictorului, peretele pare să fi fost creat anume pentru această lucrare.

Radu ne-a dezvăluit că după șase zile de muncă la această lucrare, atunci când a finalizat-o, a avut impresia „anume că a finalizat-o”, adică a simțit că nu era mai nimic de adăugat sau de eliminat, acest lucru oferindu-i o stare de finalitate când „știi că gata, asta e”.

„Iată în proces a fost mai interesant. În timp ce o pictam, eram în proces de studiu al lunii, mă uitam ce suprafață are luna, ce cratere sunt principale și care sunt secundare, unde este mai multă lumină, unde este umbră. Era important să o fac să aibă volum, să creeze senzația de spațiu pe perete, ca și cum este chiar în spațiu deschis, cosmos. În realitate așa și este. La final toți am rămas mulțumiți”, spune autorul picturii murale.

Chiar dacă are o experiență în pictură de aproape zece ani, Radu spune că s-a atașat de lucrarea sa, la fel ca și de lucrările precedente, tratând-o cu profesionalism, cu intenția de a crea ceva interesant pentru sine ca și pictor, dar și plăcut vizual pentru persoana care a comandat-o.

„Realizînd-o am adus și mai multă estetică în casa lor. Am făcut astfel încât atunci când persoana revine acasă seara și se așează pe canapea, reușește să se detașeze în totalitate de la de lucru, de la diferite dificultăți. O privește…se relaxează, meditează, se inspiră, trăiește clipa! Vă imaginați? El are o lună personală la el acasă. Asta este fantastic”, spune pictorul.

Mai multe lucrări realizate de Radu Dumbrava puteți vedea pe pagina de Facebook a pictorului, atașată aici. De asemenea, el ne-a dezvăluit că este dornic de a mai realiza asemenea picturi pe perete pentru cei dornici de a-și transforma spațiul într-un colțișor de culoare și inspirație.

Preluat de la: diez.md