Snag_428678c8-796x415.jpg
V-ați plictisit de aplicaţia FaceApp care poate simula un portret „îmbătrânit”? Site-ul AI Portraits a dezvoltat o nouă aplicație care le permite utilizatorilor să își creeze portretul în stilul lui Rembrandt.

Deoarece este vorba despre un proiect relativ independent, infrastructura şi modul de operare al serviciului AI Portraits nu este la fel de accesibil precum o aplicaţie de mobil precum FaceApp. Ca să îţi creezi propriul portret este necesară accesare site-ului aiportraits.com şi să urci manual fotografia pe site. După ceva timp de procesare, site-ul creează fotografia urcată sub formă de portret, într-unul dintre stilurile integrate, scrie go4it.ro.

Algoritmul scanează fotografia oferită şi crează un portret complet nou, analizând atât faţa personajului cât şi mediul înconjurător pentru a alege un stil care se potriveşte cel mai bine. Fiecare fotografie în parte va arăta altfel, în ciuda faptului că include acelaşi subiect. Elementele care pot schimba stilul sunt modul de iluminare, poziţia feţei, anumite trăsături ale subiectului sau culorile prezente.

De altfel, spre diferenţă de alte aplicaţii de acest gen, cercetătorii MIT-IBM spun că toate fotografiile urcate sunt şterse imediat ce au fost folosite, deci datele utilizatorilor nu sunt păstrate fără motiv.

Amintim că, experții în securitate cibernetică avertizează despre pericolele de care suntem ceva mai puțin conștienți în lumea digitală. Astfel, ar fi bine să-ți protejezi imaginile cu tine în același mod în care o faci când vine vorba de alte informații despre tine, cum ar fi data de naștere sau codul numeric personal. Aplicația devenită recent populară pe rețele sociale FaceApp a fost învinuită că ar putea folosi fotografiile cu tine în scop comercial, pentru a-și antrena propriile sisteme de recunoaștere facială. De asemenea, informațiile despre tine ar putea ajunge și la terți. 

Preluat de la: diez.md