230228181032-04-greece-train-crash-0301-1.jpg

Cel puțin 36 de persoane au fost ucise și mai mult de 85 au fost rănite după ce un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă marți seara, cu puțin înainte de miezul nopții în Tempi, Grecia, transmite CNN.

UPDATE: ministrul transporturilor din Grecia, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat miercuri demisia, în urma coliziunii între cele două trenuri în centrul ţării. Într-un comunicat transmis presei, el a spus că demisia este una de onoare şi că „măcar atât poate face pentru a onora memoria victimelor”.

Eforturile de salvare sunt în curs, cu accent pe primele două vagoane ale trenului de pasageri, a spus Serviciul de Pompieri din Grecia.

„Am auzit o bătaie…trenul a început să se învârtă”, a declarat un pasager pentru radiodifuzorul public ERT.

„Au fost 10 secunde de coșmar cu foc, nu puteți vedea prea multe din fum”, a spus alt pasager.

Trenul de pasageri călătorise din capitala Atena până la Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, care este renumit pentru festivalurile sale și viața culturală vibrantă.


Sursă: AP/Vaggelis Kousioras

Imaginile de pe radiodifuzorul public de stat din Grecia, ERT, au arătat pene de fum gros care se revarsă din vagoanele răsturnate.

Compania feroviară greacă, Hellenic Train, a declarat într-un comunicat de presă că există „o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă și un tren IC 62 care s-a îndepărtat de la Atena la Tesalonic”. Autoritățile au spus că încă nu este clar ce a dus la coliziune.


Sursă: AFP/Getty Images

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a adresat condoleanțe poporului elen în legătură cu accidentul întâmplat în Grecia.

Preluat de la: diez.md