evacuare.jpg
Ministerul Apărării din Rusia afirmă că militarii ruși au asigurat evacuarea a 90 de cetățeni ai Rusiei, Moldovei și Ucrainei din regiunea Herson. Conform autorităților ruse, aceștia au ajuns pe teritoriul Federației Ruse.

„În piața centrală a orașului Herson, cadrele militare ruse au asigurat încărcarea și transferul în siguranță pe teritoriul Federației Ruse a tuturor celor care și-au exprimat dorința de a părăsi zonele operațiunii militare speciale. La sosirea în Rusia, oamenii și-au împărtășit impresiile despre ceea ce au trăit în ultima vreme”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Purtătorul de cuvânt de la Ministerul de Externe, Daniel Vodă, a declarat pentru #diez că informația respectivă se verifică la momentul de față.

Totodată, Ministerul de Externe a infirmat informația distribuită de presa rusă privind la pretinsele adresări din partea misiunilor diplomatice moldovene privind evacuarea cetățenilor noștri din regiunea Herson a Ucrainei prin intermediul forțelor armate ale Federației Ruse.

Herson este un oraș în sudul Ucrainei. Se află pe malul drept al cursului inferior al râului Nipru la aproximativ 25 km de gura râului. Localitatea se numără printre primele orașe ocupate de armata rusă de la începutul războiului.

Preluat de la: diez.md