Design-fara-titlu-3.jpg
Războiul declanșat pe teritoriul Ucraineni a produs multe pagube atât materiale, cât și umane asupra țării. Mii de refugiați, sute de victime, clădiri distruse, crize economice. Acestea sunt doar o mică parte dintre toate consecințele teribile ale războiului. În această situație dificilă, mii de persoane au venit în ajutorul refugiaților ucraineni oferindu-le cazare, hrană, haine și posturi de muncă. În ajutor au venit și vedetele internaționale care au decis, în măsura disponibilității lor, să doneze bani diferitelor organizații caritabile ce organizează, procură și distribuie ajutoare umanitare Ucrainei.

Mila Kunis și Ashton Kutcher

(3 milioane de dolari)

„În timp ce asistăm la curajul ucrainenilor, suntem și martorii poverii inimaginabile a celor care au ales siguranța. Prin GoFundMe, această strângere de fonduri va oferi un impact imediat asupra refugiaților și a eforturilor de ajutor umanitar. Fondul va fi gestionat de către flexport.org și airbnb.org, două organizații care sunt activ pe teren, oferind ajutor imediat celor care au cea mai mare nevoie. Flexport.org organizează transporturi de materiale de ajutor către locurile cu refugiați din Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Moldova. Airbnb.org oferă locuințe gratuite, pe termen scurt, refugiaților care fug din Ucraina. A fi alături de Ucraina înseamnă a sprijini ucrainenii.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Gigi Hadid

(toate câștigurile acumulate la Fall 2022 Fashion Week)

„A avea un program stabilit pentru Luna Modei însemnă pentru mine și colegii mei să prezentăm noi colecții în vremuri sfâșietoare și traumatice din istorie. Nu avem control asupra majorității programelor noastre de muncă, dar am dori să ajutăm «cu» ceva. Inspirată de prietenul meu Micar Ganaraz, mă angajez să-mi donez câștigurile din prezentările de la Fall 2022 Fashion Week pentru a-i ajuta pe cei care suferă de războiul din Ucraina, precum și pentru a-i sprijini pe cei care se confruntă cu același lucru în Palestina. Ochii și inimile noastre trebuie să fie deschise tuturor nedreptăților umane. Să ne vedem cu toții ca frați și surori, dincolo de politică, dincolo de rasă, dincolo de religie. La sfârșitul zilei, vieți nevinovate plătesc pentru război, nu pentru lideri. MÂINILE DE PE UCRAINA. MÂINILE DE PE PALESTINA. PACE. PACE. PACE.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Blake Lively și Ryan Reynolds

(1 milion de dolari)

„În 48 de ore, nenumărați ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a pleca în țări vecine. Ei au nevoie de protecție. Donația pe care o veți face noi o vom egala cu până la 1 milion de dolari, creând astfel un sprijin dublu.”

„Eu și @vancityreynolds dublăm fiecare dolar donat către @usaforunhcr, până la 1 milion de dolari”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

David și Victoria Beckham

(peste 1 milion de dolari)

„Astăzi dedic postările mele Irânei, șefei Centrului Regional Perinatal din Harkiv, Ucraina, unde a ajutat mamele să nască. Mergeți direct spre cele mai importante momente ale povestirii mele și aflați mai multe despre munca uimitoare pe care o face Irâna și pe care o fac alți lucrători medicali ca ea pentru a salva vieți în Ucraina. Vă rugăm să oferiți tot ce puteți pentru a sprijini @UNICEF și oamenii precum Irâna folosind linkul pentru donații din biografia mea.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

 

„Situația din Ucraina este cu adevărat sfâșietoare. Vă rugăm să luați în considerare donarea către Apelul de urgență al Fondului @unicef ​​7 dacă puteți. David Beckham și cu mine am demarat apelul cu o donație în numele familiei noastre, care va fi direcționată către furnizarea de ajutor imediat pentru sprijinirea bunăstării copiilor, inclusiv pentru materiale medicale și spațiile sigure pentru familii”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)


Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 32 de zile țările se află conflict armat. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Preluat de la: diez.md