69european.jpg
Comisia Europeană va introduce restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa, a anunțat președinta comisiei, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană spune că propune aceste măsuri pentru a reduce presiunea asupra sistemelor de asistență medicală, scrie Euronews.

„Cu cât călători sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului. Prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus Ursula von der Leyen într-o declarație video pe contul ei de Twitter.

Președinta comisiei a adăugat că aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care ar putea fi prelungită dacă va fi necesar.

Totodată, ea a precizat că vor exista unele excepții de la restricții, acestea vizând persoanele care au reședință pe termen lung în Uniunea Europeană sau cei care au familii în UE.

De asemenea, această excepție se va atribui și personalului esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, precum și persoanelor care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.

Preluat de la: diez.md