blogher-italian.jpg
Unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri italieni de pe youtube este acuzat de o evaziune fiscală de peste 1 milion de euro, a informat garda financiară italiană. Tânărul are 23 ani și este originar din zona Florenței.

Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, acuzatul este Stefano Lepri, alias St3pNy, un vlogger cu circa 4 milioane de fani. St3pNy a comentat pe marginea acuzaţiilor susţinând: „Am plătit întotdeauna impozitele cu bună credinţă, altfel aş fi în insulele Cayman într-un Ferrari”, scrie digi24.

Poliţia a precizat că vloggerul nu a declarat peste 600.000 de euro încasaţi din materiale publicitare care apar în videoclipurile sale şi a făcut o evaziune de peste 400.000 de euro la plata TVA, în perioada 2013 – 2018.

Potrivit acestuia, Guardia di Finanza are o interpretare diferită a obligaţiilor sale fiscale, generată probabil de lipsa de înţelegere cu privire la specificul activităţii unui ‘„youtuber”.

Vloggerul a subliniat că profesia lui este „parţial necunoscută” responsabililor gărzii, care l-au interogat şi au cerut o reglementare, pentru a evita potențialele complicaţii legate de acest obiect de activitate.

Preluat de la: diez.md