19622286-10209098338566617-496311893-n.jpg
Roman Cuciuc are 35 de ani și a deschis la Cluj-Napoca un magazin unde comercializează aproape 150 de tipuri de bere, în cadrul căruia a lansat, în premieră naţională, conceptul de bere „to go”, pentru acasă, îmbuteliată din butoi în ambalaj de plastic, scrie MEDIAFAX.

„Am identificat o nişă nouă ca afacere şi am deschis magazinul Beer’s Point, Locul Berilor, promovăm berile în sine, atât cele din comerţ, cât şi berile artizanale, care păstrează reţetele tradiţionale, cu patru ingrediente – apă, drojdie, hamei şi malţ”, a povestit Roman pentru jurnaliștii de la MEDIAFAX.

Photo Credit: mediafax.ro

Photo Credit: mediafax.ro

Tânărul a mai spus că-își dorește să dezvolte cultura berii şi în România, aşa cum este în Belgia, Germania, SUA, Marea Britanie, astfel încât oamenii să înţeleagă ce beau. „Acum, consumatorii au un singur înţeles, berea fiind o denumire generică, o băutură cu un singur gust în timp ce, în realitate, berea are foarte multe stiluri. Vrem să explicăm clienţilor că berea are diferite arome şi culori, că modul de producere, de fermentare, este diferit”, a mai spus el.

Photo Credit: mediafax.ro

Photo Credit: mediafax.ro

În magazin sunt comercializate aproape 150 de feluri de bere, iar premiera pentru România este conceptul de bere la draft #to go, pentru acasă. Conceptul a fost adus din Federaţia Rusă și constă din folosirea unui dozator special care permite îmbutelierea berii din butoi în PET-uri fără a intra în contact cu aerul.

„Avem sticle de 0,5 litri, 1 litru şi 2 litri, de unică folosinţă, toate sticlele având o etichetă cu denumirea, care se lipeşte pe loc şi care atestă tipul de bere şi ingredientele folosite. Ţinută la rece şi ferită de soare, garantăm o calitate a berii de 48 de ore. După ce terminăm de îmbuteliat, lăsăm un dop de spumă, care nu permite oxigenului să intre în bere şi să o altereze, sigilarea fiind mult mai sigură. Berea turnată în PET nu este o bere rea, nu afectează deloc calitatea ei, nu îi schimbă gustul. Avem şi bere fără alcool, dar şi bere cu 11,5 alcool”, a mai spus Roman.

Întreaga poveste o puteți citi pe MEDIAFAX.

Preluat de la: Diez.md